eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Brutális szőnyegbombázásba kezdtek a hekkerek az Egyesült Államokban

Tömeges hackertámadás érte az Egyesült Államokban több internetes világcég és médium szervereit.

Két-három órán keresztül elérhetetlen volt a Yahoo, a Twitter, a Spotify, az eBay vagy például a PayPal portálja, továbbá nem lehetett "megnyitni" a CNN hírtelevízió, a The New York Times című napilap és a brit The Financial Times oldalait sem. Zavar volt egyes fizetős televíziós és filmes szolgáltatók - például a Netflix vagy az HBO - elérésében is, és megszakadt az elérhetősége a Dyn doménnév-szolgáltatónak, amely ötszáz alkalmazottjával a világ egyik legnagyobb forgalmú internetes oldala.

A tömeges hackertámadás reggel az Egyesült Királyságból indult, majd a szolgáltatók kifejezetten amerikai szájtjai ellen irányult. A támadásnak két nagy hulláma volt, az első az Egyesült Államok keleti partvidékét és a déli Texas szövetségi államot érte, a második pedig már inkább a nyugati parton bénított meg weboldalakat.

A szövetségi belbiztonsági minisztérium bejelentette: megindították a vizsgálatot, s minden "lehetséges okot" kivizsgálnak. Egyelőre nem közölték, hogy kit vagy kiket gyanúsítanak.

A felhőszolgáltatások biztonságával foglalkozó massachusettsi Akamai cég szeptemberben nyilvánosságra hozott jelentése szerint a szolgáltatások megtagadását eredményező hackertámadások száma a tavalyihoz képest idén 129 százalékkal emelkedett. Ezzel egyidejűleg a támadások feltűnően intenzívebbek is lettek, a számítógépes bűnözők ugyanis új eszközöket és módszereket használnak.

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter harmadik, megvan az első magyar érem Párizsban!

Muhari Eszter harmadik, megvan az első magyar érem Párizsban!

A 21 éves Muhari Eszter 15-14-re legyőzte az észt Nelli Differtet, s ezzel bronzérmes lett a párizsi olimpia női párbajtőr egyéni számában. A nap során öt asszójából négyet megnyert, élete eddigi legnagyobb sikerét érte el.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×