eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Szeptember végéig regisztrálhatnak a szervezetek az egyszázalékért

Szeptember 30-ig regisztrálhatnak a civil szervezetek a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, ha részesülni szeretnének az 1 százalékos felajánlásokból - hívta fel a figyelmet Kis Péter András, a hatóság adószakmai szóvivője.

Idén szeptember 30-ig kell benyújtani elektronikusan a NAV-hoz a 16EGYREG adatlapot annak a civil szervezetnek, amely a korábbi években még nem regisztrált és 2017-től szeretne az 1 százalékos felajánlásokból részesülni, mivel a regisztrációs kérelem benyújtásának határideje a rendelkező évet megelőző év szeptember 30-a. A határidő jogvesztő, tehát az az új kedvezményezett, amely idén nem regisztrál, az jövőre nem részesülhet a felajánlásokból. A regisztráció visszavonásig érvényes.

2016-ban azok a civil kedvezményezettek is részesülhetnek a felajánlásokból, amelyek tavaly szeptember 30-ig regisztráltak a NAV-nál. Ezen szervezetek listája a NAV honlapján a megtalálható, az abban szereplő szervezeteknek tehát nem kell újabb regisztrációs kérelmet benyújtaniuk.

A felajánlott összeg nagyságáról a NAV 2016 szeptemberében elektronikusan tájékoztatta az érintett kedvezményezetteket, valamint a honlapjára is kihelyezi a felajánlással érintettek listáját és a felajánlott összeg nagyságát. Felhívjuk ugyanakkor a figyelmet, hogy köztartozás esetén a NAV a felajánlott összegből a tartozást rendezi és csak a fennmaradó összeget utalja ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×