eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Informatikushiány ellen gyorstalpaló tanfolyam

Pár hónap alatt képezne ki programozókat az EPAM Systems szoftverfejlesztő - mondta az InfoRádiónak a cég ügyvezető igazgatója. Vinkó Bence szerint a speciális oktatásban részesült munkavállalók az informatika egy szűk területén feltölthetnék az üres informatikai állásokat, de tudásuk nem lesz egyenértékű egy felsőoktatásból kikerült informatikai szakemberével.

Vinkó Bence kiemelte, az ágazatban alapvető probléma a szakemberhiány. Az egyetemekről kijövő képzett szakemberek száma nem elegendő, sőt sok esetben a technológiai tudásuk sem felel meg teljesen a kor követelményének.

„Ez érthető is, mert ez az ágazat napról napra fejlődik, amit egy oktatási rendszernek viszonylag nehéz követnie” - hangsúlyozta az EPAM Systems ügyvezető igazgatója.

Vinkó Bence elmondta, a cég saját akadémiáján jelenleg már meglévő informatikai tudással rendelkezőket képeznek tovább, ezt szeretnék az informatika iránt érdeklődő, de más területen dolgozók számára is elérhetővé tenni.

„Ennek a képzésnek a kidolgozása folyamatban van, szeretnénk, ha működne. Számos országban van rá tapasztalat, pozitív visszajelzéseket kaptunk” - tette hozzá az EPAM Systems ügyvezető igazgatója.

Nem egyetemi idő alatt és picit „szakbarbárokat” képeznének, mint Vinkó Bence elmondta, ezek az emberek jó programozók lesznek, de nem fognak olyan tudással rendelkezni, mint egy programozó matematikus, aki az egyetemen ezt évekig tanulja.

„Sokkal általánosabb képet kapnak. Programozó képzésről beszélünk, egy adott területen, adott programnyelven lesznek bevethetőek ezek az emberek, kamatoztatható tudást kapnak, de semmiképpen sem olyan tág ismeretanyagot, mint az egyetemi évek alatt” - hangsúlyozta az EPAM Systems ügyvezető igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×