eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Jogerős: a Szegedi Paprika Zrt. megtévesztette a fogyasztókat

Jogerősen pert nyert a Gazdasági Versenyhivatal a Szegedi Paprika Fűszer-és Konzervgyártó Zrt. ellen. A társaság azért kapott 3 millió forint bírságot, mert megtévesztette a fogyasztókat, például úgy, hogy "szegedi fűszerpaprika" feliratú csomagolásban forgalmazta termékeit, holott azok külföldi paprikából készült őrleményt is tartalmaztak.

Mérgező anyagokkal szennyezett, külföldi eredetű paprikát kevertek termékeikbe a hazai paprikamalmok 2004-ben. Az ügyben a Gazdasági Versenyhivatal is indított eljárást, hiszen a gyártók és forgalmazók megtéveszthették a fogyasztókat azzal, hogy a különböző, magyar eredetre utaló nevekkel ellátott csomagolásba külföldi paprikát tettek - mondta az InfoRádiónak a szervezet szóvivője.

A GVH a vizsgálatait követően a Házi Pirospaprika Kft.-t, a Szegedi Paprika Fűszer-és Konzervgyártó Zrt.-t, valamint a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt.-t büntette meg, 6, 3, illetve 1 millió forintra - közölte Mihálovits András.

A Szegedi Paprika Fűszer- és Konzervgyártó Zrt. fellebbezett a büntetés ellen, a cég keresetét azonban első fokon a Fővárosi Bíróság, másodfokon pedig a Fővárosi Ítélőtábla is elutasította. A Gazdasági Versenyhivatal döntése így jogerőssé vált, vagyis a három társaság valóban megtévesztette a fogyasztókat - tette hozzá a szervezet szóvivője.

Mihálovits András elmondta: a GVH utólag nem ellenőrizte a három céget. A szóvivő szerint az eljárás, és az, hogy az ügy nyilvánosságot kapott, elég ahhoz, hogy visszatartsa a társaságokat egy hasonló jogsértés elkövetésétől.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 15:11
×
×
×
×