eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Elemző: A tőzsde élénkülne a Gyurcsány által meghirdetett programtól

A Cashline elemzője szerint a magyar tőzsde élénkítését szolgálná leginkább az új tulajdonosi program, amelyről a kormányfő beszélt a parlamentben. Sarkadi-Szabó Kornél közölte, ha vonzó állami cégek a tőzsdére mennének, akkor talán más nagy cégek is elgondolkodnának erről.

Az elmúlt években a háztartások kimaradtak a tőzsdei kereskedésből, ami hosszú távon a legmagasabb hozamot ígérő befektetési forma. Az utolsó lehetőség a bevonásukra a még állami kézben lévő vállalatok bevezetése a tőzsdére - mondta az InfoRádióban a Cashline elemzője.

Sarkadi-Szabó Kornél szerint erre a legalkalmasabbak a stratégiai vállalatok lennének, például az MVM Zrt., vagy az olyan nyereséges cégek, mint a Szerencsejáték Zrt. De bevezethető lenne a tőzsdére az Állami Autópálya Kezelő Zrt. is vagy a Magyar Posta.

Szerinte, ha további nagyvállalatokat, például a Trigránitot bevezetnék a tőzsdére. Vagy az ott már jelenlévő cégek leányvállatai is megjelennének.

Így az értéktőzsde forgalma a kétszeresére is emelkedhetne, amely a régió egyik legnagyobb piacává tenné. Ez pedig az ott jelen lévő vállalatok értékét is növelné.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfői parlamenti beszédében jelentette be új tulajdonosi programját, amely szerint állami cégekben néhány ezer forint induló befizetéssel akár százezer forintos részvénycsomag megvásárlására lesz lehetőség, részletfizetéssel és adókedvezménnyel.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta az előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Kezd beindulni a lakáspiac: hol éri meg legjobban lakásba fektetni a pénzünket?

Kezd beindulni a lakáspiac: hol éri meg legjobban lakásba fektetni a pénzünket?

Nemrég jelent meg az Európai Unió tagországaira vonatkozó legfrissebb lakásárindex, melyből kiderült, hogy az idei második negyedévben - több mint egy év után - megtört az éves árcsökkenés trendje és 1,3 százalékos áremelkedés következett be. Az egyes országok között továbbra is nagyok a különbségek, így érdemes megnézni, hol csökkennek még mindig a lakásárak és mely országok léptek a növekedés útjára, illetve mi történt az elmúlt évtizedben az EU országainak lakásáraival. Hol érdemes leginkább lakásba fektetni a pénzünket?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×