eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Egyszerűbb nyilatkozni az 1+1 százalékról

A korábbi évektől eltérően idén az 1+1 százalékról rendelkező nyilatkozatokat a személyijövedelemadó-bevallás részeként, és akár attól külön, más időpontban is meg lehet küldeni az adóhivatalnak - mondta az InfoRádiónak az APEH főosztályvezetője. Kriskó Csaba hozzátette: ettől az évtől lehetőség van arra is, hogy a felajánlásokat elektronikus formában juttassák el az adózók az adóhivatalhoz.

A magánszemélyek idén a személyijövedelemadó-bevallás részeként, és külön borítékban is megküldhetik az adóhivatalnak az 1+1 százalékos - a civil, illetve egyházi szervezetekhez eljuttatható - felajánlásukról szóló nyilatkozatot - mondta az InfoRádiónak az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal főosztályvezetője.

Kriskó Csaba hozzátette: az elektronikus úton tett adóbevallásban is lehet nyilatkozni az 1+1 százalékról, de itt is megvan az a lehetőség arra, hogy az adózó egy külön program segítségével csak a rendelkező nyilatkozatát küldje be.

Bármelyik módot is választja az adózó, a nyilatkozatnak május 20-ig meg kell érkeznie az adóhivatalhoz - közölte az APEH főosztályvezetője.

Az adóhatóság az adóbevallásoktól külön kezeli és tárolja az 1+1 százalékokról szóló nyilatkozatokat, akár papíron, akár elektronikus formában is juttatják el hozzájuk azokat - jelentette ki Kriskó Csaba, aki azt is elmondta: ha az adózó az egyik nyilatkozatot hibásan tölti ki, attól a másik még érvényes marad.

Az APEH főosztályvezetője úgy véli: az egyszerűsítést követően sokkal több olyan magánszemély lesz, aki felajánlja adója 1+1 százalékát.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×