eur:
401.32
usd:
366.13
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Többlettel zárt januárban az államháztartás

Az államháztartás januárban - önkormányzatok nélkül - 33,8 milliárd forint többlettel zárt - közölte a Pénzügyminisztérium csütörtökön. A szaktárca 27,5 milliárd forint pénzforgalmi hiányt várt.

Az államháztartáson belül a központi költségvetésben 10,4 milliárdos forintos hiány, a társadalombiztosítási alapoknál 24,2 milliárdos, az elkülönített állami pénzalapoknál 20 milliárd forintos többlet keletkezett.

Az államháztartás egészében a bevételek kisebb, a kiadások valamivel nagyobb mértékben elmaradtak a várt összegektől.

A januári pozitív államháztartási egyenleg a GDP 0,1 százalékát érte el.

Az államháztartásban 2007 decemberében 48 milliárd forintos többlet alakult ki, a 2007. év teljes pénzforgalmi hiánya 1.291,4 milliárd forint, a GDP 5 százaléka volt.

Egy évvel ezelőtt, 2007. januárban az államháztartás 196,2 milliárd forint összegű deficitet mutatott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Az egész világ lélegzetvisszafojtva figyel, hamarosan megindulhat Izrael elsöprő válaszcsapása - Híreink a közel-keleti konfliktusról pénteken

Az egész világ lélegzetvisszafojtva figyel, hamarosan megindulhat Izrael elsöprő válaszcsapása - Híreink a közel-keleti konfliktusról pénteken

Az Egyesült Államok bejelentése szerint Izrael "napokon belül" megindíthatja az Irán elleni válaszcsapást, miközben az IDF alakulatai tovább harcolnak Libanonban. Jeruzsálem szerint folyamatosan hullanak a Teherán által támogatott terrorszervezetek vezetői, de az izraeli veszteségek is megugrottak. Jemen a vörös-tengeri hajózási útvonalak ellen intézett támadások felpörgetésével fenyeget. Cikkünk folyamatosan frissül az közel-keleti konfliktus legújabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×