eur:
401.68
usd:
364.06
bux:
72649.8
2024. október 4. péntek Ferenc

Apró bevonása: a kerekítés nem érinti az árakat

A kormány szerdai ülésén döntött arról, hogy az 1 és 2 forintosok márciusi bevonását követően milyenek legyenek a kerekítési szabályok. Veres János pénzügyminiszter hangsúlyozta: a kerekítés csak a számla végösszegét érinti, az egyes termékek árait nem.

A Magyar Nemzeti Bank március elsejétől kivonja a forgalomból az egy és két forintosokat. A kormány szerdai ülésén döntött a készpénzforgalmat érintő kerekítési szabályokról.

Veres János ismertetése szerint a kereskedelemben lefelé és felfelé is kell kerekíteni 0-ra, vagy 5 forintra, de ez csak a fizetendő végösszegre vonatkozik az egyedi termékáraknál ez a szabály nem alkalmazható.

Veres János elmondta: a kereskedőknek a kerekítési különbözetről nem kell bizonylatot kiállítaniuk, épp ezért a jelenleg használt pénztárgépek átállítására sincs szükség, a különbözet pedig nem képezi az áfa alapját sem.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Megjelent a csütörtökön véget ért kormányülés után a késő esti Magyar Közlönyben az a határozat, amely értelmében elfogadta a kormány a Nemzeti Földhő Hasznosítási Koncepciót. Erről is szó lesz a Portfolio jövő csütörtöki Energy Investment Forum konferencián, amelynek egyik nyitó előadója Lantos Csaba energiaügyi miniszter lesz, még nem késő regisztrálni itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×