eur:
401.62
usd:
364.19
bux:
72649.8
2024. október 3. csütörtök Helga

Kákosy bemutatta a MÁV-START Zrt. új vezetőit

Kozák Tamás, a MÁV-Cargo volt vezérigazgatója, lett a MÁV-START Zrt. új vezérigazgatója, a cég igazgatóságának új elnöke pedig Csepi Lajos, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ, főigazgatója. A felügyelőbizottság elnöke Aba Botondot, a Közlekedéstudományi Intézet személyközlekedési igazgatója, a BKV volt vezetője lesz.

Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter közölte: a MÁV-START Zrt. megújult igazgatóságának tagjai: Gecser Ottó (Brokernet Holding Zrt., vezérigazgató-helyettes), Kovács László (Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, intelligens közlekedési rendszerek szakértője), Kovácsné Egedi Éva (Pénzügyminisztérium, vagyongazdálkodási főosztályvezető), Kozák Tamás (MÁV-START Zrt., vezérigazgató), Müller János (Bankszövetség, vezető tanácsadó) és Jándi Péter (MÁV Zrt., kabinetfőnök).

A MÁV-START Zrt. megújult felügyelőbizottságának tagjai: Dabóczi Kálmán (Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a Közszolgáltatások Szervezése Főosztály vezetője), Tímár János (Nemzeti Közlekedési Hatóság, szakmai főtanácsadó), Fridrich Imre (munkavállalói képviselő, Vasutasok Szakszervezete) és Halasi Zoltán (munkavállalói képviselő, VDSZSZ Szolidaritás)

Kákosy Csaba elmondta: a MÁV START Zrt. vezetésétől utasbarát szemléletet vár el. Szerinte alapvetően nem pénz kérdése, hogy a szerelvények tisztábbak, a pénztárak előtti sorok rövidebbek, a vonatok pedig pontosabbak legyenek.

Kákosy Csaba szerint január 2-án nem az okozott problémát, hogy egy téves időjárási helyzetértékelésnek köszönhetően kevesebb vonat járt, hanem az, hogy a vasúttársaság nem kezelte megfelelően a kialakult helyzetet, nem tájékoztatta megfelelően a pályaudvarokon várakozó utasokat.

A miniszter ezért kezdeményezte 2008. január 3-án a MÁV-START Zrt. igazgatósági tagjainak felmentését és a felügyelőbizottság megújítását.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék a fontos adatok előtt

Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék a fontos adatok előtt

Ma az ázsiai tőzsdéken vegyes volt a piaci hangulat, és nagy negatív fordulat volt látható a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európára is átterjedt a mérsékelten negatív befektetői légkör, estek az indexek, aztán a nyitást követően a vezető amerikai indexek is süllyedtek. Ebben szerepe lehetett a vártnál erősebb amerikai ISM szolgáltatói BMI-nek is, ami lassabb Fed kamatcsökkentést vetít előre, és annak is, hogy az iráni rakétacsapások miatt Izrael az iráni olajlétesítmények elleni csapást egyeztet az Egyesült Államokkal. Az is lényeges lehetett még, hogy a pénteki, kiemelt jelentőségű átfogó amerikai munkaerőpiaci jelentés előtt óvatossabbak voltak a befektetők az új pozíciók felvételével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×