eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Európában egyedülálló a Gabonet

Megindult a kereskedés a Gabonet hálózaton, amely annak életre hívói szerint Európában egyedülálló rendszer.

A Budapesti Értéktőzsde, a Keler és a Hungária Közraktár Zrt közös kezdeményezése az a rendszer, amely egyszerre gabonakereskedési és információs hálózat. Ennek sajátossága az, hogy közraktárban tárolt egyedi gabonatételekkel lehet rajta kereskedni.

A www.gabonet.hu egy része - az ingyenesen hozzáférhető adatbázis - a közraktáron található összes gabonatételt tartalmazza, forintban és euróban is megadott eladási és vételi ajánlatokkal. Minden tétel mellett szerepel annak összes mérvadó minőségi mutatója, amelyeket laboratóriumi vizsgálatok igazolnak, és amelyeket a raktárakba kerülés után a Hungária Közraktár szavatol.

A rendszerben kereskedni csak regisztrált felhasználó tud, brókercégnek adott megbízás útján, az elszámolást pedig a Keler bonyolítja, az üzletkötéstől számított öt napon belül.

A Hungária Közraktár tárolóiba évente 2-3 millió tonna gabona kerül, és a szervezők abban bíznak, hogy néhány éven belül nem csak Magyarország, de a térség irányadó kereskedési rendszerévé növi ki magát a közraktárjegyek adásvétele.

Hanganyag: Albert Dénes

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:23
×
×
×
×