eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Munkaadók: nem adóegyszerűsítés lesz, hanem központosított bürokrácia

Az Országos Érdekegyeztető Tanács hétfői ülésén a munkavállalók, de különösen a munkaadók kifogásolták a Pénzügyminisztériumnak azt a tervét, hogy jövőre a munkaadói járulékba építsék be a szakképzési, innovációs és kulturális járulékot.

A kisebb adófajták helyett bevezetett új, nagy adó mérték- és tehernövekedést jelentene a vállalkozások, különösen a kisvállalkozások számára, amelyek bizonyos típusú adókat nem, vagy nem akkora mértékben fizetnek, mint a nagyobbak - mondta az InfoRádiónak a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke.

Rolek Ferenc hozzátette: az intézkedés drasztikusan korlátozná, vagy megszüntetné a járulékok helyben, a vállalkozásnál való felhasználását.

A munkaadók úgy vélik, hogy az adott vállalkozásoknál senki sem tudja jobban eldönteni, hogy mire érdemes ezt az összeget felhasználni, ezért úgy gondolják, hogy a helyben felhasználás lehetőségét meg kell tartani, sőt, tovább kell liberalizálni.

Rolek Ferenc kijelentette: szerintük a helyben felhasználás lehetőségének eltörlése nem egyszerűsítés, hanem "központosító bürokrácia".

Hozzáfűzte: a nagy adóreform keretében lehetne az adóalapokat közös nevezőre hozni, illetve a saját felhasználásról szóló adminisztrációt kellene egyszerűsíteni.

Hanganyag: Albert Dénes

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×