eur:
395.93
usd:
354.63
bux:
0
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Közép-Európa növelhetné a szén-dioxid kibocsátását

A közép-európai régió országai nem bocsátanak ki annyi szén-dioxidot, mint amennyit lehet, körülbelül 15 százaléknyi tartaléknak is nevezhető mennyiség van a rendszerben - mondta a Deloitte környezetvédelmi szolgáltatások üzletág igazgatója.

Reininger Róbert az InfoRádióban elmondta: a 8 ország összesen 440 millió tonna szén-dioxidot bocsáthatna ki, azonban 2005-ben a tényleges kibocsátás csak 367 millió tonna volt, 2006-ban pedig 374 millió tonna.

A rendszerben tehát 15 százaléknyi tartalék van jelenleg, amely abból ered, hogy egyes vállalatok vagy nem üzemelnek, vagy csökkentették kapacitásukat.

Reininger Róbert szerint a jövőben ez a tartalék csökkenhet, a kvóta ugyanis valószínűleg kevesebb lesz.

Elmondta azt is, hogy a régióban 2000 telephely kibocsátását vizsgálták. Közülük 700-nál emelkedett a kibocsátás, 1200-nál azonban csökkent. A régió egészét tekintve 1-2 százalékos növekedés tapasztalható, egyes helyeken, például a balti államokban azonban csökkenést mértek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Kiköltöznél Németországba? Így működik ott a nyugdíjrendszer

Kiköltöznél Németországba? Így működik ott a nyugdíjrendszer

A pandémiás évek ideiglenes visszaesése után ismét 650 ezerre teszik a tartósan külföldön dolgozó magyarok számát (az előrejelzések szerint ez csak nőhet a jövőben), a legtöbben az Egyesült Királyságban, Ausztriában és Németországban dolgoznak. Számukra létfontosságú lehet, ha tisztában vannak az adott ország nyugdíjrendszerének működésével, a megszerezhető nyugdíj feltételeivel, hiszen nagyrészt ettől függhet majd az időskori anyagi biztonságuk. Cikksorozatom első részében bemutattam az Egyesült Királyság nyugdíjrendszerének jellemzőit, a második a részben Ausztriával foglalkoztam, ebben a részben pedig Németországról írok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×