eur:
394.46
usd:
354.52
bux:
72924.84
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Hadihajónak készült, halászhajó lett

Megkezdte a próbaüzemet a Balatoni Halászati Zrt. két nemrég felújított halászhajója, amelyek korszerűsítése összesen 100 millió forintban került.

A cég elnöke, Kiss György Károly az InfoRádióban elmondta: a Vonyarc és a Balatonboglár nevet viselő hajók 1955-ben gyártották Balatonfüreden, és eredetileg Lengyelországban szolgáltak volna hadi célokat.

Felújításuk során - amelyhez az ENSZ élelmezésügyi szervezete is hozzájárult - az acélszerkezeten kívül szinte mindent kicseréltek rajtuk. A hajók ezzel gyorsabbak lettek, kevésbé szennyezik a környezetet és sokkal inkább alkalmasabbak a halászatra.

A halászhajókat szeptember 5-étől, az igazi balatoni halászszezon kezdetétől fogják bevetni.

A tartós többségi állami tulajdonban tartandó cégek között nem szereplő, tehát privatizációra váró Balatoni Halászati Zrt. 98 százalékban állami tulajdonban lévő társaság, amely tulajdonosi jogai felett kétharmad részben a környezetvédelmi tárca, egyharmad részben az ÁPV Zrt. rendelkezik.

Hanganyag: Albert Dénes

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×