eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Csökkennek a betéti kamatok

A kamatvágást követheti a betéti kamatok csökkentése, most azonban - az elemzők szerint - ez nem várható. A banki ajánlatok zöme 7 százalék körüli kamatot kínál.

Ha most körülnéznek a piacon kevés olyan banki ajánlatot találnak, amely tíz százalék feletti betéti kamatot kínál.

Bár a nyárra egyébként is jellemző az akciós betéti kamatok csökkentése, most már májusban lehetett érezni a várható monetáris változások miatti csökkentések előszelét.

A pénzcentrum.hu felmérése szerint a bankok most nagyjából hét százalék körül határozzák meg a lekötött betétekre adott kamatok maximumát, míg áprilisban az ajánlatok tíz százalék körüli átlagot mutattak.

Emellett megfigyelhető az a tendencia, miszerint a rövidebb futamidőt részesítik előnyben a hitelintézetek.

Ha csak az akciós ajánlatokat vesszük sorra a piacon, akkor a pénzcentrum.hu gyűjtése szerint még hat hónapos lekötést is elvétve találunk, általános a három hónapos akció.

A magasabb kamatnak ára van, a pénzelhelyezésen kívül más feltételeket is szab a bank ahhoz, hogy kétszámjegyű kamattal honorálja a pénz lekötését.

A leggyakoribb feltétel, hogy az ügyfél nyisson folyószámlát, illetve utaltassa oda a fizetését is.

A jegybanki alapkamat csökkentés az elemzők szerint nem hoz nagy változást a jelenlegi kamatoknál, mert az elmúlt egy-két hónap betéti kamatainak csökkentésével a bankok feltehetően beárazták a kamatvágást. És bár logikus is lehetne, ugyanígy a hitelkamatok terén sem várható változás, de ezzel egyik bank sem szokott sietni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Szeptember 10-én volt az öngyilkosság-megelőzés világnapja. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány lelkisegély-szolgálatást az elmúlt egy évben mintegy harmincezer esetben keresték meg beszélgetésre, megértésre vágyó gyerekek és fiatalok. Több mint kétezer megkeresésben jelent meg az öngyilkossági gondolat, ezerötszáz esetben pedig önsértés miatt kértek segítséget a fiatalok.

Hóviharok szeptemberben: itt vannak a legvadabb videók

Boris meglehetősen télies havazást dobott az Alpok keleti területein már pénteken, ám a "móka" folytatódik majd a hétvégén is. A megosztókra feltöltött videók drámai képet mutatnak arról, milyen is az, amikor a nyárból egyik napról a másikra bezuhanunk a télbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Azt hitted, a Kalasnyikov csak gépkarabélyként létezik? – Nagyobbat nem is tévedhetnél

Azt hitted, a Kalasnyikov csak gépkarabélyként létezik? – Nagyobbat nem is tévedhetnél

Bár sokak számára meglepően hathat, a legendás orosz Kalasnyikov messze nem csak gépkarabélyokat jelölhet. A fegyvercsaládról szóló cikksorozatunkban foglalkoztunk már a szovjet érában gyártott „klasszikusokkal”, az orosz újragondolásokkal, és a más országok által használt kópiák egy részével is, most pedig górcső alá vesszük a széria egyéb variánsait, hiszen Mihail Kalasnyikov dizájnja a géppuskáktól a sörétes puskákig számtalan fegyverben megtalálható.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×