eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Mégsem növelné OTP-részesedését az orosz milliárdos?

A HVG című hetilap értesülése szerint Megdet Rahimkulov Magyarországon élő orosz üzletember a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének engedélyét kérte, hogy 10 százalék fölé emelhesse tulajdonrészét az OTP-ben. A felügyelet nem kommentálta az értesülést, az orosz milliárdos pedig egyenesen cáfolta a Reuters hírügynökségnek.

Megdet Rahimkulov 2006 szeptemberében jelentette be, hogy 5 százalék fölé emelte részesedését a magyar bankban, ami nagyjából 100 milliárd forintos befektetésnek számított.

Az orosz üzletember nem sokkal ezután úgy nyilatkozott a Figyelő című hetilapnak, hogy a bejelentett 5 százalékon felül, további 3-5 százalékos részesedés megvásárlását tervezi, csakis 6.700 forint alatti részvényáron, azaz újabb 100 milliárd forintot költene.

A befektetés indokáról szólva azt mondta: az OTP oroszországi és ukrajnai akvizíciói miatt szánta rá magát a vásárlásra, mert ezek a piacok megítélése szerint viharos növekedés előtt állnak.

A befektetést 3-5 évre tervezte és 10 ezer forint feletti részvényárfolyamnál már a megfelelő haszonnal adna túl rajta - vélte akkor a leggazdagabb Magyarországon élő üzletember.

Kétszámjegyű részesedés?

A HVG hetilap értesülése szerint Megdet Rahimkulov most 10 százalék fölé kívánja emelni tulajdonrészét a Csányi Sándor vezette magyar bankban. A hitelintézeti törvény alapján ehhez már kérnie kell a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) engedélyét.

Binder István, a szervezet szóvivője az InfoRádió kérdésére azt mondta: a felügyelet nem kívánja kommentálni az értesülést.

A mostani bevásárlásnak ellentmondana az a tény, hogy a bankpapír árfolyama 9 ezer forint körül mozog.

Megdet Rahimkulov nemrég cáfolta, hogy engedélyt kérne a PSZÁF-től, és kijelentette: 6 százalék körüli tulajdona van az OTP-ben.

Nem biztosít nagyobb befolyást

Megdet Rahimkulov befektetéseinek jó híre van a tőzsdei befektetők között. Az elemzők egyöntetűen azt mondják: érdemes az általa kijelölt irányba menni.

Az értesülés, miszerint 10 százalék fölé emelné részesedését az OTP-ben az orosz üzletember, annyiban elgondolkodtató, hogy 10 százalék már akkora értéket képvisel, ami megkerülhetetlenné teszi Megdet Rahimkulovot mint tulajdonost.

Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×