eur:
396.81
usd:
359.29
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Mennyire reális az orosz érdeklődés az MTelekom iránt?

Herczenik Ákos, a Raiffeisen elemzője szerint jó ideje keringenek meg nem erősített piaci híresztelések arról, hogy egy orosz cég felvásárolja a Magyar Telekomot. Az elemző szerint ugyanakkor több tényező miatt sincs az üzletnek realitása, és a Deutsche Telekom részéről sem lenne logikus eladni a stratégiailag fontossá váló cégben realitását.

Létezhet orosz érdeklődés a Magyar Telekom iránt - mondta Herczenik Ákos, a Raiffeisen elemzője. Kifejtette: egyre gyakrabban hallani, hogy az orosz Systema-csoport egyik leányvállalatát, az MTS-t ajánlaná fel a Magyar Telekomban lévő 59,2 százalékos Deutsche Telekom-részesedésért.

Az elemző szerint azonban nincs realitása a híreknek, ha figyelembe vesszük, hogy az MTS piaci kapitalizációja 16,7 milliárd eurónyi, míg a Magyar Telekomé 4,1 milliárd.

Az esetleges üzlet ellenállásba ütközhet a magyar kormányzat részéről is, mivel az állami szerződések révén a cég nemzetbiztonsági érdekek miatt fontos információk birtokában van - emelte ki Herczenik Ákos.

A Magyar Telekom eladása nem lenne logikus a Deutsche Telekom részéről sem - vélekedett a Raiffeisen elemzője. Herczenik Ákos hangsúlyozta: a Magyar Telekom a régióban várhatóan vezető szerepet fog betölteni az új digitális adatszolgáltatás területén, ami stratégiailag is fontos lehet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×