eur:
393.17
usd:
353.89
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

A Telenor megvásárolta a Mobi 63 szerb mobilszolgáltatót

A Telenor nyerte a Mobi 63 szerb mobilszolgáltató száz százalékos tulajdonrészére kiírt versenytárgyalást. 1513 millió eurós győztes ajánlatával a Telenor 100 százalékos ellenőrzést szerez a Mobi 63-ban, s 10 éves licencet kap a GSM 900/1800 és 3G szolgáltatások nyújtására, amely az időszak lejárta után pályázat útján további 10 évvelmeghosszabbítható.

A magyarországi Pannon mobilszolgáltató tulajdonosa, a Telenor nyerte a Mobi 63 szerb mobilszolgáltatóra kiírt versenytárgyalást. A cég - amely Magyarországon, Ausztriában, Montenegróban, Oroszországban és Ukrajnában is rendelkezik érdekeltségekkel - tovább erősíti pozícióit a kelet- és közép-európai piacokon.

" Szerbia régóta érdekes piac számunkra. A Telenor több mint 10 évvel ezelőtt lépett be a régióba, és ma már több szomszédos országban is rendelkezik mobilszolgáltatókkal. A Mobi 63 megvásárlása újabb lépéssel visz közelebb minket ahhoz, hogy stabil operatív központot hozzunk létre a Telenor számára ebben a cégeink között hosszú távú szinergiát kínáló, kiemelt földrajzi térségben" - nyilatkozta Jon Fredrik Baksaas, a Telenor elnök-vezérigazgatója.

A Telenor legjelentősebb vállalata a térségben a Magyarországon 1994 óta szolgáltató Pannon. "Az akvizíció további lehetőségeket nyit meg a Telenor-csoporthoz tartozó operátorok közötti együttműködés előtt. Tapasztalataink e téren eddig is rendkívül kedvezőek, hiszen a Telenor-vállalatok mindenhol a helyi sajátosságokhoz igazodva, ugyanakkor a világszinten is meghatározó csoporthoz tartozás előnyeit kihasználva dolgoznak" - jelentette ki a Pannon vezérigazgatója, Ove Fredheim, aki Montenegro Telenor-érdekeltségű mobilcége, a ProMonte igazgatótanácsának is tagja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×