eur:
393.17
usd:
353.89
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Nem dübörög a Forma-1

Budapest szinte minden szállodájában, gyakorlatilag normál áron lehet még jegyet kapni a Forma-1-es hétvégére. Ilyenre több mint tíz éve nem volt példa.

Három-négy évvel ezelőtt a Forma-1-es hétvége előtt három hónappal már képtelenség volt Budapesten és környékén szabad szállodai szobát találni a nyár legnagyobb sporteseményére. Tavaly két-három héttel a verseny előtt már szinte minden szobát lefoglaltak.

Ráadásul ezekben az években, a verseny hetében másfél-kétszeres áron is el lehetett adni a szállodai szobákat, idén viszont a szezonnak megfelelő normál áron még a verseny előtt egy héttel is lehetett szobát foglalni minden árkategóriában - mondták el érdeklődésünkre az online hotels irodájában.

A fővárosban erre a hétvégére három csillagos szállodában már hatvan euróért, négycsillagosban 150, öt csillagosban pedig 400 euróért találhatunk szobát.

Az autós cirkusz nézettsége évről évre csökken, és nem csak Magyarországon: 2002-ben a 2001. szeptember 11-ei merényletek miatti kisebb utazókedvet okolták érte, 2004-ben Michael Schumacher szezon közepére összegyűjtött túl nagy pontelőnyét, tavaly pedig éppenséggel a német pilóta esélytelenségét.

Dénes Ferenc sportközgazdász szerint a kisebb nézőszám ellenére az országnak két kézzel kéne kapkodni minden ilyen sporteseményért és nem szabad sajnálni az állami támogatást ezek rendezésében és népszerűsítésében.

Magyarország évente hárommilliárd forint licenszdíjat fizet ki a versenyért, ennyit pedig a jegyeladások csupán egyetlen évben, 2001-ben hoztak. A többségi állami tulajdonban lévő Hungaroring Zrt. veszteségeit is az államkasszából pótolják ki. Tavalyelőtt 2,5 milliárd, tavaly három milliárd forinttal kellett támogatni a rendezvényt.

Ezzel szemben a közvetlen állami bevételek - áfa formájában - két, két és fél milliárd forintot tesznek ki, míg a közvetett bevételeket öt-tíz milliárd forintra becsülik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×