eur:
396.22
usd:
367.11
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Az emberek nagy része hitelből vesz lakást

Az emberek 80 százaléka bankhitelből vesz lakást, de nő az érdeklődés a lízing iránt is. A legkeresettebbek a kétszobás ingatlanok.

Az Elephant Holding értékesítési igazgatója szerint minden lakást el lehet adni, ha szép az épület megjelenése, és jó a marketingje. Zelei Zoltán az InfoRádióban hangsúlyozta: legkönnyebben azok az ingatlanok értékesíthetők, amelyek jó környéken vannak.

A legtöbb vásárló a vételár 30-40 százalékét hitelből fedezi; a legnépszerűbbek a bankkölcsönök. A lakáslízing még kevéssé jellemző, bár egyre többen érdeklődnek a pénzügyi megoldás iránt - értékelte Zelei Zoltán a Lakásvásár 2006 rendezvény tapasztalatait.

Itt kiderült az is, hogy az új és a használt lakások ára között ma még nincs túl nagy különbség.

Van olyan környék, ahol egy újépítésű ingatlant 280 ezer forintos, míg egy használt lakást 230 ezer forintos négyzetméteráron kínálnak. Az értékesítő szerint a jövőben nagyobb lesz a különbség.

A fővárosban a várnegyed a legdrágább, de az átlagnál többet kell fizetni egy II., egy XII., egy V. és egy VI. kerületi lakásért is.

A panellakásokon is viszonylag gyorsan túl lehet adni. Egy új garzon manapság 10 millió forintba kerül, ugyanezért a pénzért viszont 60-70 négyzetméteres panelt is árulnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

A spanyolok elleni sikerrel bejutott a negyeddöntőbe a női kézilabda-válogatott, vagyis eldőlt, hogy utazhat majd Lille-be. Vámos Petra, az ezúttal öt gólt szerző irányító azt mondta: most érzi, hogy a csapat megérkezett erre a szintre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×