eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Még lehet pályázni a munkahelyteremtő támogatásra

Február 28-áig adhatják be pályázataikat a vállalkozások új munkahelyek létesítésére.

A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium tájékoztatása szerint erre a célra 1 milliárd 800 millió forint áll rendelkezésre.

Az év elején közzétett pályázati kiírás szerint munkahelyenként 800 ezer forint támogatás nyerhető el a Munkaerőpiaci Alapból.

Ennél magasabb összeget az kaphat, aki hátrányos helyzetű térségekből pályázik, és vállalja regisztrált munkanélküliek vagy romák foglalkoztatását.

A pályázónak legalább 5 új munkahelyet kell létesítenie és azt minimum 3 évig fenntartania. A beruházásokat legkésőbb november 30-áig kell befejezni. A minisztérium április 21-ig dönt a támogatásokról.

Tavaly 1,5 milliárd forintból 68 munkáltató 1.704 munkahely létesítéséhez kapott segítséget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×