eur:
395.85
usd:
365.15
bux:
73843.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Oroszország vezeti az amerikai kalózlistát

Az IIPA amerikai szerzői jogvédő szervezet szerint Oroszország jelenti a legnagyobb fenyegetést az amerikai szerzői jogokra. A szervezet adatai szerint a szoftverek, zene és filmek lopása tavaly 1,76 milliárd dollár kárt okozott az amerikai kiadóknak.

Az IIPA most nyilvánosságra hozott adatai szerint Oroszországban tavaly 85 százalékos volt a kalózszoftverek aránya, ezzel az ország a kalózlista élére került, egyedüli kiemelt országként.

Ugyanakkor Kína, ahol az illegális szoftverek aránya 88 százalék és a szervezet becslése szerint 2,36 milliárd dollárnyi kárt okozott az Egyesült Államoknak, csupán a különös figyelmet érdemlő országok tizenhatos listáján van rajta.

A szervezet jelentésében külön kiemeli a www.allofmp3.com internetes oldalt, amely ellen az orosz kormány nem lép fel kellő eréllyel.

Az IIPA szerint az orosz hatóságok elnéző magatartása veszélybe sodorhatja az ország csatlakozását a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO).

Az IIPA azt kéri Washingtontól, hogy az Egyesült Államok szüntesse meg azt az évi 400 millió dollárra rúgó kedvezményt, amelyet Oroszország élvez bizonyos fémipari termékek amerikai bevitelében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×