eur:
394.48
usd:
364.46
bux:
73764.15
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Még nem kelt el a pozsonyi reptér

Továbbra sem dőlt el, ki veheti meg a pozsonyi és a kassai repülőteret. A kormány határozata szerint a TwoOne konzorciumnak és a spanyol Albertis által vezetett konzorciumnak új, javított ajánlatot kell benyújtania.

A döntés mögött valószínűleg a szlovák kormány árfelhajtó igyekezete áll. A közlekedési miniszter hamarosan bejelenti a második bírálati kör minősítési feltételeit.

A közlekedési miniszter korábban azt mondta: a bécsi repülőteret üzemeltető Flughafen Wien AG, a Raiffeisen Zentralbank és a szlovák Penta befektetési társaság alkotta TwoOne konzorcium pályázatát ajánlja elfogadásra a szlovák kormánynak, mivel ők adták a legjobb ajánlatot a pozsonyi és a kassai repülőterek 66 százalékos tulajdonrészére.

Ezt a döntést az ellenzéki pártok, illetve a pályázaton alulmaradt német ISAP konzorcium is bírálta. Az egyik legfőbb kifogásuk az volt, hogy a pozsonyi repülőtér veszíthetne utasforgalmából, ha éppen a közeli bécsi repülőteret üzemeltető cég lenne az új tulajdonosa.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×