eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

A Hochtief pert indít az ÁPV Rt ellen

A Budapest Airport privatizációs pályázatának egyik vesztese, a német Hochtief építőipari csoport pert indít az ÁPV Rt ellen, megóva a döntést, amelyben a repülőteret brit BAA cégnek ítélték.

Donatella Gasser, a Hochtief szóvivője elmondta: kétséges, hogy a BAA teljesítette-e a privatizációs eljárás minden követelményét. Ugyanakkor a társaságnál nem kommentálták a budapesti repülőtér üzemeltetési jogát 75 évre megszerző brit BAA Plc megjegyzését, hogy "nincs értelme" a németek pereskedésének.

A német szóvivő az MTI-nek elmondta, hogy a panaszt már pénteken benyújtották az illetékes budapesti bíróságon, de egyéb részletekkel nem akart szolgálni, annyit mondott csak: "kételyeink vannak afelől, hogy a BAA teljesítette-e az összes kiírási feltételt".

Oravecz Péter, az ÁPV Rt. kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-nek elmondta: tudomásuk volt arról, hogy a német társaság a bírósághoz fordult, ám a kérelem tárgyát nem ismerik. Hozzátette, hogy információik szerint a Hochtiefnek a magyar cégalapítással kapcsolatban vannak kifogásai.

Oravecz Péter hangsúlyozta, hogy mindhárom befektető alapított célzott rendeltetésű társaságot, amelyet a konzorcium tagjaként bevont. "Ezt az ÁPV Rt. mindhárom pályázónál elfogadta és engedélyezte" - mondta. Hozzátette: "meggyőződésünk, hogy az ÁPV Rt. szabályosan és jogszerűen járt el".

Ez a kereset nem vezet sehová, nézetünk és a magyar kormány nézete szerint teljesen értelmetlen - mondta korábban Mike Clasper, a BAA vezérigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Itt a banki rangsor: ezek most Magyarország legjobb lakossági hitelei

Itt a banki rangsor: ezek most Magyarország legjobb lakossági hitelei

Aki jogosult rá, annak számára a 11 millió forintig felvehető kamatmentes babaváró hitel, az 50 millióig felvehető, legfeljebb 3%-os kamatozású CSOK Plusz vagy a 15 millió forintig felvehető 3%-os falusi CSOK-hitel verhetetlen ajánlatnak számít. Most azonban megnéztük azt is, mi van azokkal, akik ezekre nem jogosultak: milyen kamatokat és törlesztőrészleteket ajánlanak a kereskedelmi bankok az ő számukra, illetve azoknak, akik az említett lehetőségekhez képest tovább nyújtózkodnának? Bemutatjuk a legkedvezőbb piaci kamatozású lakáshiteleket és személyi kölcsönöket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×