eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Joregős a Jordan Tours törlése

Jogerőssé válik a Jordan Tours Kft. törlése az utazási hivatalok nyilvántartásából, miután a Fővárosi Bíróság (FB) pénteki ítéletével helybenhagyta a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) erről szóló korábbi határozatát.

Albert Zoltán bíró elmondta, hogy a közigazgatási határozat megfelelt a jogszabályoknak, ugyanis az utazási iroda valóban megsértette a vagyoni biztosítékadás előírásait és megszegte az utasok kiutaztatására és hazautaztatására vonatkozó rendelkezéseket is.

A közigazgatási határozat felülvizsgálata alatt a Jordan Tours tovább működhetett, ám az FB ítélet kézhezvételétől számítva a törlés jogerőssé válik.

Az ügy előzménye, hogy a Jordan Tours a Skyline nevű utazásközvetítő cég csődjét követően megtagadta a már kifizetett utazások lebonyolítását, ezért az MKEH törölte az utazási irodát a nyilvántartásból. A már megkezdett utazásokat és a kifizetett utakat az MKEH a cég vagyonbiztosítékából fedezte.

A bíró megjegyezte, hogy a vagyonbiztosíték-adás kapcsán a Jordán Tours formai és tartalmi követelményeknek nem felelt meg. A biztosíték ugyanakkor rendelkezésre állt, így lehetett fedezni az utazások finanszírozását, illetve a befizetett utazások megtérítését.

Albert Zoltán közölte, hogy az utazásközvetítő és az utazási iroda közötti elszámolási vita a cégekre tartozik, az egy másik per tárgyát képezheti.

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter: Óriási hullámvasút volt ez az év

Muhari Eszter: Óriási hullámvasút volt ez az év

Egész nap higgadt és fókuszált, a döntő tusnál pedig bátor volt a magyar párbajtőröző, a párizsi olimpia bronzérmese, aki örül, hogy rábeszélte szüleit, hogy nézzék meg az ötkarikás játékokon.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szombaton találkozott kínai kollégájával, Vang Jivel, hogy megvitassák Washington aggodalmait Peking Tajvannal szembeni fellépése és Oroszország ukrajnai háborújának támogatása miatt. A találkozóra egy laoszi regionális csúcstalálkozó alkalmával került sor, amely már a hatodik ilyen megbeszélésük volt 2023 júniusa óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×