eur:
393.8
usd:
356.23
bux:
72505.96
2024. szeptember 4. szerda Rozália
Nyitókép: Pexels

Életbevágó felhívás érkezett, nem bánja meg, aki meghallja

Az Országos Vérellátó Szolgálat idén szeptemberben immár 16. alkalommal rendezi meg hagyományos „Retró véradását” az ország 29 helyszínén.

Az esemény évről évre növekvő népszerűségnek örvend, köszönhetően annak, hogy a régi idők hangulatát idézi meg – olvasható OVSZ közleményében.

A véradókat sörrel, virslivel és meglepetés ajándékokkal várják, ezzel köszönve meg önzetlenségüket. Az „Önt is hívjuk!” szlogen célja, hogy felhívják a figyelmet a véradás fontosságára és arra, hogy mindenkire számítanak, hiszen a folyamatos és biztonságos vérellátás érdekében naponta 1600-1800 véradóra van szükség – emlékeztetnek.

Az idei „Retró véradás” az alábbi helyszíneken és időpontokban – a legtöbb városban 2024. szeptember 7-én – kerül megrendezésre az ország több pontján:

A véradáshoz személyi igazolvány, taj- és lakcímkártya szükséges. További információ általánosságban a véradásról itt, a retró véradásról itt található.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
A minket körülvevő világot nem olyan körülményekhez építették, mint amikben élünk

A minket körülvevő világot nem olyan körülményekhez építették, mint amikben élünk

A zöld befektetések növekedése gyorsuló ütemű, noha a szükséges volumenek még így is jóval elmaradnak a kívánatostól​. A klímaváltozással kapcsolatos befektetések volumene is folyamatosan nő, de az arányuk a globális GDP-hez képest még továbbra is alacsony, 1,3 százalékos értékével elmarad az IMF szerinti 5 százalékos szükséges aránytól - mondta el a Portfolio Sustainable World 2024 konferencián tartott előadásában Pókos Gergely, az OTP Zöld Program Igazgatóság ügyvezető igazgatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×