eur:
393.46
usd:
353.6
bux:
0
2024. augusztus 23. péntek Bence
koktél strand kánikula hőség időjárás
Nyitókép: Pixabay

Most megmutatja a nyár, mire képes - térképen a figyelmeztetések

A hét utolsó munkanapja még jelentősebb időjárási esemény nélkül telik el, szombatra viszont már beüt a meleg, ami miatt másodfokú figyelmeztetést is kiadott a meteorológia.

Péntekre a fátyolfelhőzet a legtöbb helyen csökken, és kiderül az ég. Csapadék nem várható. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A hőmérséklet hajnalban általában 11, 16 fok között várható, de nagyvárosokban és vízpartokon ennél pár fokkal enyhébb, a hidegre hajlamos helyeken több fokkal hidegebb is lehet - olvasható a HungaroMet előrejelzésében.

Szombaton többnyire derült, napos idő várható, csak fátyolfelhők lehetnek az égen. Csapadék nem lesz. A déli szél napközben a Dunántúlon néhol megélénkül. A minimum-hőmérséklet 10, 20, a csúcsérték 32, 37 fok között valószínű.

A hétvége első napjára az ország nagy részére citromságra, két vármegyére narancssárga, másodfokú figyelmeztetést adott ki magas napi középhőmérséklet miatt. Ezeken a helyeken melegek lesznek az éjszakák és nagy hőség várható napközben.

Vasárnap ugyanilyen hőség lesz, csak még nagyobb területen. Utána néhány naponta nagyjából egy fokot csökkenő maximum hőmérsékleteket jeleznek előre, vagyis nyári meleg várható még több mint egy hétig.

A jelek szerint már nem érvényes az a régi tapasztalat, hogy augusztus 20-a után "elromlik" az idő és vége az igazi nyári időjárásnak.

Címlapról ajánljuk
Pásztor Szabolcs: nem az a gond a fogyasztással, hogy a háztartásoknak nincs pénze

Pásztor Szabolcs: nem az a gond a fogyasztással, hogy a háztartásoknak nincs pénze

Idén eddig nem pörgött fel a fogyasztás Magyarországon, az emberek inkább félreteszik a pénzüket - mondta az InfoRádió Geotrendek című műsorában Pásztor Szabolcs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatója. Szerinte az év hátralévő részében többet költhet majd a lakosság, de a növekedés visszafogott marad.

Újabb fordulat a Tate-testvérek ügyében

Ismét házi őrizetbe helyezte a bukaresti törvényszék csütörtökön a nemi erőszak és emberkereskedelem gyanújával korábban már bíróság elé állított Andrew Tate influenszert, mivel a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség újabb ügyben indított ellene bűnvádi eljárást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.23. péntek, 18:00
Polyánszky Zoltán
a Magyar Sakkszövetség elnöke
Toreck bevételére készülnek az oroszok, súlyos hiba előzte meg az ukránok kurszki offenzíváját  – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Toreck bevételére készülnek az oroszok, súlyos hiba előzte meg az ukránok kurszki offenzíváját – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Az ukrán hadsereg a jelek szerint csütörtökön első alkalommal ismerte be, hogy az ország keleti részében előrenyomuló orosz haderő kezére jutott Nju Jork mezőváros, és Toreck is egyre nagyobb veszélynek van kitéve. A források szerint hamarosan megkezdődhet a város ostroma. A The Wall Street Journal értesülései szerint a kurszki ukrán offenzívát megelőzően a Kurszki terület biztonságáért felelős katonai megbízott, Alekszandr Lapin vezérezredes a tavasz folyamán feloszlatta a határvidék védelmével megbízott tanácsot, mondván, a hadseregnek egyedül is van elég ereje és forrása a terület védelméhez. A döntésről az augusztus 6-án indult és mindeddig sikeresnek tűnő ukrán betörés nyomán bebizonyosodott, hogy súlyos hiba volt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×