eur:
396.56
usd:
363.25
bux:
71925.82
2024. augusztus 9. péntek Emőd
Girl driver being hot during heat wave in car, suffering from hot weather, has problem with a non-working air conditioner, wipes sweat from her forehead with tissue. Summer, heat concept.
Nyitókép: Dima Berlin/Getty Images

Magyar nyár: forró nappalok, trópusi éjszakák

Legyen szó éjszakai legmagasabb minimum értékről, vagy maximum rekordról - sorra dőlnek meg a melegrekordok. A következő napokban jelentős változás továbbra sem várható, sőt, a csúcsérték már a 41, 42 fokot is elérheti, így az abszolút melegrekord is megdőlhet.

Időszakosan erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, de általában derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, szombat napközben is sok napsütéssel.

Éjszaka főleg az északi tájakon van esély zápor, zivatar kialakulására.

Szombaton a déli óráktól elsősorban a keleti országrészben pattanhatnak ki hőzivatarok, majd késő délutántól, estétől nyugat, délnyugat felől érkezhetnek újabb zivatarcellák, amelyek idővel kelet, északkelet felé tevődnek, néhol heves zivatar is kialakulhat. Zivataroktól függetlenül a Dunántúlon az északnyugati, a Tiszántúlon a délies szél élénkülhet meg időszakosan.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 26 fok között alakul, városokban és vízpartokon lesz a melegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 35 és 41 fok között várható, de az északnyugati tájakon kevéssel 35 fok alatt marad a maximum.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: taktikai okból támadhatják az ukránok a Kurszk régiót

Kaiser Ferenc: taktikai okból támadhatják az ukránok a Kurszk régiót

Valószínűleg az lehet a kurszki csapások célja, hogy Oroszország csapatokat vonjon el Kelet-Ukrajnából – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense. Kaiser Ferenc arról is beszélt, hogy fegyverek és hadianyag tekintetében mennyiségbeli fölényben vannak az oroszok, az ukránok azonban ezt ellensúlyozni tudják a Nyugatról érkező modern, minőségi, sokkal megbízhatóbb és pontosabb eszközökkel.

Szépségtapasz: háromgólos győzelem a görögök ellen

A magyar női vízilabda-válogatott 12-9-re legyőzte a görögöket, s ezzel jogot szerzett arra, hogy szombaton az ötödik helyért játsszon, az olaszokkal.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.09. péntek, 18:00
Harangi Szabolcs
geológus, egyetemi tanár, az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet igazgatója
Közzétette gyorsjelentését a Mol - Mutatjuk a legfontosabb számokat!

Közzétette gyorsjelentését a Mol - Mutatjuk a legfontosabb számokat!

Ma hajnalban tette közzé legfrissebb, második negyedéves gyorsjelentését a Mol. Elmondható, hogy ellentétes erők hatottak a társaság eredményére: a megugró olaj-és gázárak mellett ugyanis alacsonyan alakultak a finomítói marzsok és a Brent-Ural különbözet is beszűkült, azonban a Downstream szegmensben tapasztalt kereslet a szakértőket is némiképp meglepve rendkívül erősen alakult, így összességében az mondható el, hogy az elemzői várakozásokat némileg felülteljesítve, a hosszú távú átlaghoz képest rendkívül erős negyedévet zárt a Mol.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×