eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: Facebook/Fővárosi Állat- és Növénykert

Bevetik a jól bevált trükköket a budapesti állatkertben

A kánikulák idején mindig felmerül, hogy az állatkert egyes lakói, mint a pingvinek vagy a jegesmedve, amelyek nem szoktak ilyen klímához, hogyan vészelik át a nagy meleget.

Mindenkit megnyugtatott Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője, aki a hirado.hu-nak elmondta: az állatok köszönik szépen, jól érzik magukat a rekkenő hőségben is. Az állatkertben élő legtöbb faj déli, illetve mediterrán vidékekről származik, ahol hozzászoktak a hőséghez.

„Noha a pingvineket gyakran a hideg környezettel párosítjuk, a budapesti állatkertben élő pápaszemes pingvinek nem az Északi-sarkról, hanem Afrika déli partjairól származnak. Ennek ellenére ők is igencsak élvezik medencéjüket, az árnyékoló vitorlákat és a párásítógépet is” – mondta. (Párakapukat egyébként a nagyközönségnek is felállítottak az állatkert sétálóútjain.)

Az intézmény több lakója is kifejezetten szeret pancsolni. Az elefántok, bár trópusi vidékről származnak, nyáron szeretnek elmerülni medencéjükben, és a gondozók fokozatosan slaggal is locsolják őket, amit külön szeretnek. Az állatok lakhelyén mindig vannak árnyékos és napos részek, így ki tudják választani a számukra ideális környezetet.

Az elengedhetetlen friss, tiszta víz mellett az állatok időnként fagyasztott finomságokat is kapnak, de ezeknek kevésbé a hűsítés, inkább a szórakozás, a környezetgazdagítás a funkciója.

Ami Lloydot, a Fővárosi Állat- és Növénykert jegesmedvéjét illeti, ő már a Nyíregyházi Állatparkban pihen. A Kisszikla oldalában található kifutójába – némi átalakítás után – barna medvék költöznek majd – mondta el Hanga Zoltán.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

A női vízilabda-válogatott kétgólos vereséget szenvedett a hollandoktól

A magyar női vízilabda-válogatott, a torna első mérkőzésén, 10-8-as vereséget szenvedett a hollandoktól. Rosszul kezdődött a meccs, 3-0-ra vezettek a hollandok, de 4-4 után többször is lehetőség nyílt átvenni a vezetést. Nem sikerült, ráadásul az utolsó egy perc is az ellenfélnek sikerült jobban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 27. 07:40
2024. július 27. 07:00
×
×
×
×