eur:
395.09
usd:
369.43
bux:
71871.48
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Lens flare sunlight and clear blue sky
Nyitókép: SEAN GLADWELL / Getty Images

Véget ér az egynapos nyugalom az időjárásban

Jelenleg magasnyomás a meghatározó, de a hét további részében egy tőlünk délnyugatra lévő hidegörvény veszi át az irányítást.

Véget ért az egynapos nyugalom, ugyanis egyre labilisabbá válik a légkör, záporok, zivatarok, illetve a gomolyfelhőkből is egyre több lesz a hét közepére. Egyelőre szárazabb levegő tölti ki a térségünket, tőlünk délnyugatra azonban egy hidegörvény található, ennek a nedvességi mezeje fog megközelíteni minket, majd a hét közepén átvonul felettünk – hangzik el a HungaroMet videós előrejelzésében.

A keddi napon általában sok napsütésre van kilátás. Ugyanakkor délnyugaton több lehet a felhő, majd délután, estefelé északabbra is képződhetnek gomolyfelhők. Reggel, délelőtt délnyugaton, majd átmeneti szünetet követően a déli országrészben, estefelé pedig akár északabbra is kialakulhat zápor, zivatar, néhol felhőszakadás kíséretében. Az északkeleti szél helyenként megélénkül, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 27 és 33 fok között valószínű.

Kontinensünk időjárását túlnyomórészt magasnyomás, magassági gerinc alakítja. A legtöbb helyen eseménytelen az idő. Olaszország felett egy hidegörvény található, amelyből záporok, zivatarok alakulnak ki. Emellett a skandináv államok felett egy feloszló front okozott többfelé csapadékot. Kánikula, illetve forróság csupán a Balkán-, valamint az Ibériai-félszigeten van.

Címlapról ajánljuk

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Egy orosz katonai toborzóvideóban Herszon és Zaporizzsja elfoglalását ígérték. Orbán Viktor magyar miniszterelnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott. Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lövik a várost. Délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×