eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
Young businesswoman using VR goggles and gesturing in office. Woman in casuals using virtual reality glasses in office.
Nyitókép: Getty Images/Luis Alvarez

Európába is megérkezik az Apple méregdrága VR-szemüvege

Magyarországon továbbra sem lesz kapható, ellenben nagymértékben javul az Apple számítógépekkel való használhatósága.

Erőteljesen bővülni fog a következő hetekben az Apple Vision Pro kiterjesztett- és virtuális valóságos headset elérhetősége, hamarosan már nem csak az Egyesült Államokban lesz kapható az igen drága, 3500 dolláros eszköz - írja az Origo.

A vállalat két körbe tervezi bevezetni a VR-szemüveget az új piacokra, első körben a Távol-Kelet, vagyis Hongkong, Japán, Kína és Szingapúr kap belőle. Az említett országokban június 13-án indul az előrendelés, míg az általános elérhetővé válás június 28-án esedékes.

A magyar érdeklődők számára érdekesebb második körös országokat Ausztrália, az Egyesült Királyság, Franciaország, Kanada, továbbá Németország jelentik, ezekben június 28-án kezdődik majd az előrendelési időszak, a tényleges piacra dobás pedig július 12-ére van tervezve. Az viszont egyelőre nem tisztázott, hogy euróban mennyibe fog kerülni az eszköz.

Az Apple információi szerint a Vision Pro headsethez már több mint 2000 alkalmazás elérhető, ősszel pedig érkezik hozzá a VisionOS 2 operációs rendszer. Ennek érdekes újítása, hogy a Mac számítógépek kijelzőjének képét a headsetre átküldve a felhasználók normál, széles, továbbá ultraszéles virtuális kijelzők közül is választhatnak, továbbá lapos és hajlított kijelzőt is szimulálhatnak.

Címlapról ajánljuk

Az orosz elnök ésszerű kompromisszumról beszélt

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Gazdasági semlegesség helyett a gazdasági senkiföldjére kerülhet Magyarország Trump visszatérésével

Gazdasági semlegesség helyett a gazdasági senkiföldjére kerülhet Magyarország Trump visszatérésével

A 2024-es amerikai elnökválasztás sorsdöntő pillanatnak ígérkezik az Európai Unió és a közép- és kelet-európai (KKE) régió számára. Donald Trump esetleges visszatérése a Fehér Házba aggodalmakat és vitákat váltott ki az Európára gyakorolt gazdasági következményekről. Több elemzés is azt mutatja, hogy egyértelműen káros lenne a republikánus jelölt megválasztása, és az egyik legnagyobb vesztes Magyarország lehet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×