eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Young businesswoman using VR goggles and gesturing in office. Woman in casuals using virtual reality glasses in office.
Nyitókép: Getty Images/Luis Alvarez

Európába is megérkezik az Apple méregdrága VR-szemüvege

Magyarországon továbbra sem lesz kapható, ellenben nagymértékben javul az Apple számítógépekkel való használhatósága.

Erőteljesen bővülni fog a következő hetekben az Apple Vision Pro kiterjesztett- és virtuális valóságos headset elérhetősége, hamarosan már nem csak az Egyesült Államokban lesz kapható az igen drága, 3500 dolláros eszköz - írja az Origo.

A vállalat két körbe tervezi bevezetni a VR-szemüveget az új piacokra, első körben a Távol-Kelet, vagyis Hongkong, Japán, Kína és Szingapúr kap belőle. Az említett országokban június 13-án indul az előrendelés, míg az általános elérhetővé válás június 28-án esedékes.

A magyar érdeklődők számára érdekesebb második körös országokat Ausztrália, az Egyesült Királyság, Franciaország, Kanada, továbbá Németország jelentik, ezekben június 28-án kezdődik majd az előrendelési időszak, a tényleges piacra dobás pedig július 12-ére van tervezve. Az viszont egyelőre nem tisztázott, hogy euróban mennyibe fog kerülni az eszköz.

Az Apple információi szerint a Vision Pro headsethez már több mint 2000 alkalmazás elérhető, ősszel pedig érkezik hozzá a VisionOS 2 operációs rendszer. Ennek érdekes újítása, hogy a Mac számítógépek kijelzőjének képét a headsetre átküldve a felhasználók normál, széles, továbbá ultraszéles virtuális kijelzők közül is választhatnak, továbbá lapos és hajlított kijelzőt is szimulálhatnak.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×