eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Young businesswoman using VR goggles and gesturing in office. Woman in casuals using virtual reality glasses in office.
Nyitókép: Getty Images/Luis Alvarez

Európába is megérkezik az Apple méregdrága VR-szemüvege

Magyarországon továbbra sem lesz kapható, ellenben nagymértékben javul az Apple számítógépekkel való használhatósága.

Erőteljesen bővülni fog a következő hetekben az Apple Vision Pro kiterjesztett- és virtuális valóságos headset elérhetősége, hamarosan már nem csak az Egyesült Államokban lesz kapható az igen drága, 3500 dolláros eszköz - írja az Origo.

A vállalat két körbe tervezi bevezetni a VR-szemüveget az új piacokra, első körben a Távol-Kelet, vagyis Hongkong, Japán, Kína és Szingapúr kap belőle. Az említett országokban június 13-án indul az előrendelés, míg az általános elérhetővé válás június 28-án esedékes.

A magyar érdeklődők számára érdekesebb második körös országokat Ausztrália, az Egyesült Királyság, Franciaország, Kanada, továbbá Németország jelentik, ezekben június 28-án kezdődik majd az előrendelési időszak, a tényleges piacra dobás pedig július 12-ére van tervezve. Az viszont egyelőre nem tisztázott, hogy euróban mennyibe fog kerülni az eszköz.

Az Apple információi szerint a Vision Pro headsethez már több mint 2000 alkalmazás elérhető, ősszel pedig érkezik hozzá a VisionOS 2 operációs rendszer. Ennek érdekes újítása, hogy a Mac számítógépek kijelzőjének képét a headsetre átküldve a felhasználók normál, széles, továbbá ultraszéles virtuális kijelzők közül is választhatnak, továbbá lapos és hajlított kijelzőt is szimulálhatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Sorra érik a válságok az EU-t, ezért muszáj nagyhatalommá válnia

Sorra érik a válságok az EU-t, ezért muszáj nagyhatalommá válnia

Az elmúlt években az Európai Unió politikáját egyre inkább a gazdaságbiztonság és a stratégiai autonómia erősítésének célja határozza meg. Az EU-nak globálisan kell versenyeznie a zöld és digitális átmenethez szükséges, véges mennyiségű erőforrásokért, miközben az Egyesült Államok és Kína közötti globális dominanciaverseny is áthatóbbá vált. A Covid-19 világjárvány és az ukrajnai háború rávilágítottak az EU túlzott külső függőségeinek problémájára. A nehézségek viszont rávilágítanak, hogy az uniónak nagyhatalommá kell válnia, hogy csökkenjen kitettsége gazdasági riválisaival szemben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×