eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Elhagyatott, több éve használaton kívüli rutinpálya a partiumi Nagyváradon 2016. november 11-én. A román kormány a kötelező 11 osztály elvégzésétől tenné függővé a gépjárművezetői jogosítvány kibocsátását. Ezzel és más közlekedésbiztonsági intézkedésekkel - az európai uniós irányelvnek megfelelően felére kívánják csökkenteni a halálos közúti balesetek számát az elkövetkező három évben. Romániánál csak Lettországban rosszabb a helyzet az Európai Unióban a halálos közúti balesetek gyakoriságát illetően. Tavalyelőtt Lettországban 106, míg Romániában 91 halálos baleset jutott egymillió lakosra, míg az uniós átlag alig haladja meg az ötvenet.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezen a durva eseten még a rendőrök is elámultak - fotó

"Kimaxolta", írták a rendőrök, ennél magasabb összegű pénzbüntetést ki se lehet szabni gyorshajtásért.

A megengedett sebesség több mint két és félszeresével hajtott az a motoros, akit Pörbölyön kapott lencsevégre a traffipax.

A Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei mérték a közlekedők sebességét június 10-én délelőtt az 55-ös főúton, Pörböly belterületén. Nem sokkal negyed tíz után egy motoros hajtott el a traffipax előtt. A police.hu oldalon szereplő közlemény szerint rendőrök is meglepődtek azon, amit láttak. A kétkerekű sofőrje ugyanis

a lakott területen belül megengedett 50 km/órás sebesség helyett 128 km/órával száguldott.

A motoros ezzel nemcsak a sebességét maxolta ki, hanem a bírság összegét is, ugyanis 390 ezer forintot kell fizetnie.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a rossz kezdés volt az Egyiptom elleni vereség oka, de arra lehet építeni, hogy nyolcgólos hátrányból is felállt a csapat.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 27. 07:40
×
×
×
×