eur:
396.47
usd:
370.83
bux:
0
2024. június 28. péntek Irén, Levente
okostelefon mobiltelefon
Nyitókép: Pixabay

Ha ilyen értesítést kap a NAV-tól, az igencsak fontos lehet

A foglalkoztatási adatok bármikor ellenőrizhetők a NAV-Mobilban, májustól pedig már push üzenetet is küld az alkalmazás a biztosítotti jogviszony változásairól.

Ezáltal a felhasználók azonnal megtudhatják, ha munkáltatójuk akár közös megegyezéssel, akár egyoldalúan módosította a foglalkoztatásuk feltételeit - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Minden azonosított felhasználó, aki nem tiltotta le az értesítéseket, megkapja a push üzenetet, amely - egyéni beállítástól függően - az okostelefon lezárt képernyőjén vagy az értesítéseknél jelenik meg. Az üzenetre koppintva az élő jogviszonyok a NAV-Mobil Foglalkoztatási adatok menüpontjában, a már lezárt jogviszonyok pedig a NAV Ügyfélportálján ellenőrizhetők.

Az app üzenetet küld a biztosítotti jogviszonyt érintő új bejelentésről, változásról, törlésről, szünetelésről és zárásról. Nem jön ugyanakkor értesítés a saját bejelentésekről (önfoglalkoztatás, külföldi foglalkoztató helyett teljesített bejelentés), a foglalkoztató visszamenőleges jogviszonybejelentéseiről, a hibás vagy még feldolgozatlan bejelentésekről, illetve akkor sem, ha a felhasználó a NAV-Mobil értesítéseit szünetelteti.

A NAV-Mobil legfrissebb verziójában az értesítési beállítás automatikus, de a szolgáltatás a Beállítások menüpontban a Foglalkoztatási adatok kapcsoló átállításával bármikor letiltható és engedélyezhető.

A Google Play és az App Store alkalmazásáruházakból is letölthető NAV-Mobil emellett kívül számos más funkciót is tartalmaz, így például lekérdezhető benne az adószámla, egyszerűen befizethető a gépjárműadó és ellenőrizhetők az üzleti partnerek adatai is - ismertette az adóhivatal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Új európai parlamenti frakció jöhet, Orbán Balázs is megszólalt

Új európai parlamenti frakció jöhet, Orbán Balázs is megszólalt

A Politico értesülései új európai parlamenti frakció alapításában gondolkodik a Fidesz, a Jaroslaw Kaczynski vezette korábbi lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS), Andrej Babis volt cseh miniszterelnök pártja, az ANO, továbbá az előző szlovén kormányfő, Janez Jansa pártja, a Szlovén Demokrata Párt. Eközben Babis korábbi cseh kormányfő már bejelentette az új frakció létrehozását, míg Orbán Balázs, Orbán Viktor magyar miniszterelnök politikai tanácsadója úgy fogalmazott a 444-nek, hogy van esély arra, hogy összeáll a csoport.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×