eur:
385.51
usd:
355.1
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Nyitókép: Unsplash

Sokak által hiányolt funkciót újít a Google Chrome

A hamarosan érkező újítással a webhelyekre beágyazott videókból sem maradhat már el a fejezetekre osztás - egyéb hasznos funkciókkal együtt.

A YouTube-on igen népszerű funkció a videó fejezetekre bontása, ezt pedig most a Chrome böngészőbe is beépíti a Google - írja a Bleeping Computer híradása nyomán a 24.hu.

A tartalomgyártók által szinte korlátlan fejezetre bontható videók natívan jelennek meg, tehát bármilyen, az adott webhelyen beágyazott videóban lehetnek fejezetek.

A vállalat kiad egy módosított alkalmazásprogramozási interfészt (API), ezáltal

a weboldalak üzemeltetői szabadon oszthatják fejezetekre a beágyazott videós tartalmakat, leírást rendelve mindegyikhez.

Mint írják, ezen kívül nagy valószínűséggel a hanganyagokra is érvényes lesz ugyanez.

A videókon belüli fejezetek saját előnézetet is kapnak, így egyszerűbb lesz bennük a keresés.

Az újításhoz szükséges API a közeljövőben jut el a fejlesztőkhöz, és úgy tűnik, a felhasználóknak se kell már olyan sokat várni, ugyanis a Google a Chrome 126-os verziószámú változatában tervezi bevezetni, azaz pár héten belül megjelenhetnek a fejezetekre osztott videók a webhelyeken.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×