eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Nyitókép: Facebook/Paris 2024

Újabb botrány van kibontakozóban az olimpia körül

Kísérteties hasonlóságot vélnek felfedezni a párizsi játékok hivatalos zenéje és egy jól ismert dallam között.

Ágyi poloskák, tiltakozó szakszervezetek és terrorfenyegetés – csak néhány a párizsi olimpiát körüllengő problémák közül. A játékok kapcsán most viszont egy újabb negatív hír futott be, ugyanis többen azzal a váddal álltak elő, hogy a hivatalos dalt a Jurassic Parkból plagizálták.

A hivatalos zenét, a „Parádé” című dalt múlt héten mutatták be, és az első hallgatás után sokan azonnal azt tették közzé a közösségi felületeken, hogy Victor Le Masne dallama feltűnően hasonlít John Williams 1993-as zenéjére. „Sokaknak volt az az érzésük, hogy már hallották ezt a dallamot, és úgy érezték, egyszerűen a Jurassic Park ikonikus zenéje ihlette a dalt” – írta a Ouest-France című lap.

„Fülbemászó, de vélhetően azért, mert a Jurassic Parkból lopták” – közölte valaki az X-en, míg mások már azzal viccelődtek, hogy milyen dinoszauruszokat milyen számokban lehetne megversenyeztetni az olimpián vagy éppen melyik lenne képes vinni a lángot.

Az olimpia szervezőinek hivatalos közlése szerint Victor Le Masne "lebilincselő zenei témát írt és komponált, finoman ötvözve a szimfonikus és az elektronikus hangzást, megtestesítve a 2024-es párizsi játékok dinamikus és egyetemes szellemiségét".

Le Masne nem reagált a vádakra, korábban viszont azt mondta, reméli, hogy "eredeti filmzenét tud létrehozni", amely "minden nemzedék emlékezetébe bevésődik".

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×