eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: Facebook/Paris 2024

Újabb botrány van kibontakozóban az olimpia körül

Kísérteties hasonlóságot vélnek felfedezni a párizsi játékok hivatalos zenéje és egy jól ismert dallam között.

Ágyi poloskák, tiltakozó szakszervezetek és terrorfenyegetés – csak néhány a párizsi olimpiát körüllengő problémák közül. A játékok kapcsán most viszont egy újabb negatív hír futott be, ugyanis többen azzal a váddal álltak elő, hogy a hivatalos dalt a Jurassic Parkból plagizálták.

A hivatalos zenét, a „Parádé” című dalt múlt héten mutatták be, és az első hallgatás után sokan azonnal azt tették közzé a közösségi felületeken, hogy Victor Le Masne dallama feltűnően hasonlít John Williams 1993-as zenéjére. „Sokaknak volt az az érzésük, hogy már hallották ezt a dallamot, és úgy érezték, egyszerűen a Jurassic Park ikonikus zenéje ihlette a dalt” – írta a Ouest-France című lap.

„Fülbemászó, de vélhetően azért, mert a Jurassic Parkból lopták” – közölte valaki az X-en, míg mások már azzal viccelődtek, hogy milyen dinoszauruszokat milyen számokban lehetne megversenyeztetni az olimpián vagy éppen melyik lenne képes vinni a lángot.

Az olimpia szervezőinek hivatalos közlése szerint Victor Le Masne "lebilincselő zenei témát írt és komponált, finoman ötvözve a szimfonikus és az elektronikus hangzást, megtestesítve a 2024-es párizsi játékok dinamikus és egyetemes szellemiségét".

Le Masne nem reagált a vádakra, korábban viszont azt mondta, reméli, hogy "eredeti filmzenét tud létrehozni", amely "minden nemzedék emlékezetébe bevésődik".

Címlapról ajánljuk

Messze volt az éremcsata a Mészáros, Péni kettősnek - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
ATACMS rakéták söpörtek végig a Krímen, akár a teljes, Magyarország felé tartó olajtranzitot blokkolhatja Ukrajna - Háborús híreink szombaton

ATACMS rakéták söpörtek végig a Krímen, akár a teljes, Magyarország felé tartó olajtranzitot blokkolhatja Ukrajna - Háborús híreink szombaton

A Reuters információi szerint minden jel arra mutat, hogy idővel Ukrajna akár teljes egészében is blokkolhatja a Barátság II. kőolajvezetéken keresztül zaljó összes orosz olajszállítást, és erre egyfajta felkészülésként már három orosz olajcég kezdte a tengeri kikötők felé irányítani a szállításait. Meg nem erősített információk szerint ATACMS rakéták csapódtak be a Krími-félsziget több pontján. Az orosz FSzB egy újabb tábornokot vett őrizetbe, korrupcióval vádolják.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 27. 07:40
2024. július 27. 07:00
×
×
×
×