eur:
408.01
usd:
386.26
bux:
77123.76
2024. november 14. csütörtök Aliz
Nyitókép: Pixabay

Ha így issza a kávét, akkor a rákot kockáztatja

Vannak, akik a reggeli kávét duplán főzik le, hogy a nap közben ezzel már ne kelljen foglalkozniuk. Ez komoly hiba.

A kutatások szerint nem érdemes lustának lenni és nem szabad meginni a kávé maradékát. Ez több szempontból sem jó. Nemcsak az élvezeti értékét csökkenti, ha újramelegítjük a kávét, hanem az egészségre is káros lehet.

A WomansWorld számol be arról, hogy a szakértők megállapították, hogy a mikrohullámú sütő és a kávé nem a legjobb párosítás.

A kávéban természetes formában megtalálhatók olyan savak, mint a klorogénsav, kininsav és kávésav, amelyek a főzés során adják az ital jellegzetes, kesernyés ízét. Amikor a kihűlt kávét a mikróba helyezzük, akkor újraindul a főzési folyamat, ami további keserűséget okozhat a vegyületek felszabadulása miatt.

Azonban, ami még nagyobb gond az az, hogy

ha a kávét állni hagyjuk, olyan káros kémiai folyamatok indulhatnak be, amelyek akár rákkeltő hatásúak is lehetnek, hasonlóan az erősen odaégett ételekhez.

A hűtőben való tárolás egy kissé kitolhatja a kávé eltarthatóságát, de az ízét így is befolyásolni fogja a melegítés.

Címlapról ajánljuk
Az NNGYK az allergének menzai kitiltásáról: ez nem csak a gyerekeket érinti

Az NNGYK az allergének menzai kitiltásáról: ez nem csak a gyerekeket érinti

A dió, a földimogyoró és a szezámmag is az anafilaxiás allergia fellépésének kiindulópontja lehet, ezért tűnnek el ezek az alapanyagok februártól a menzákról – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Táplálkozástudományi Főosztályának vezetője. Zentai Andrea hozzátette: a módosított jogszabály nemcsak a gyermekeket érinti, hanem mindenkit, akire vonatkozik a közétkeztetési rendelet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.11.14. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×