Infostart.hu
eur:
382.15
usd:
328.25
bux:
108922.07
2025. december 5. péntek Vilma
Nyitókép: Pixabay

Ha így issza a kávét, akkor a rákot kockáztatja

Vannak, akik a reggeli kávét duplán főzik le, hogy a nap közben ezzel már ne kelljen foglalkozniuk. Ez komoly hiba.

A kutatások szerint nem érdemes lustának lenni és nem szabad meginni a kávé maradékát. Ez több szempontból sem jó. Nemcsak az élvezeti értékét csökkenti, ha újramelegítjük a kávét, hanem az egészségre is káros lehet.

A WomansWorld számol be arról, hogy a szakértők megállapították, hogy a mikrohullámú sütő és a kávé nem a legjobb párosítás.

A kávéban természetes formában megtalálhatók olyan savak, mint a klorogénsav, kininsav és kávésav, amelyek a főzés során adják az ital jellegzetes, kesernyés ízét. Amikor a kihűlt kávét a mikróba helyezzük, akkor újraindul a főzési folyamat, ami további keserűséget okozhat a vegyületek felszabadulása miatt.

Azonban, ami még nagyobb gond az az, hogy

ha a kávét állni hagyjuk, olyan káros kémiai folyamatok indulhatnak be, amelyek akár rákkeltő hatásúak is lehetnek, hasonlóan az erősen odaégett ételekhez.

A hűtőben való tárolás egy kissé kitolhatja a kávé eltarthatóságát, de az ízét így is befolyásolni fogja a melegítés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.08. hétfő, 18:00
Szlávik János
a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×