eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Zacher Gábor toxikológus (b) és Bódy Gergő, a Momentán Társulat tagja beszélget a budapesti Impró kulturális központban 2017. június 2-án. A társulat Zacher Gáborral és a témában érintett civil szervezetekkel Függő játszma elnevezéssel programot indít. A kezdeményezés célja, hogy élményalapú, interaktív módszerekkel átadják a drogfogyasztással és függőségekkel kapcsolatos tudásbázist, és módszertani javaslatokat kínáljanak a nevelők, pedagógusok és a veszélyeztetett korosztály számára.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Merőben új dolgot állít az energiaitalról Zacher Gábor

A sürgősségi főorvos elmagyarázta, mennyit lehet a koffeines italokból biztonságosan fogyasztani, illetve hogyan lehetne közelíteni a fűvel kapcsolatos kérdésekhez.

Zacher Gábor sürgősségi főorvos a Mutasd Magad! című műsorban fejtette ki véleményét a marihuána és az energiaitalok kapcsán, melyeknek szerinte túl szigorú a megítélése - a beszélgetést a Blikk szemlézte.

A szakember elmondta az energiaitalokat övező szkepticizmussal kapcsolatban, hogy szerinte ezek nem rosszabbak a kávénál vagy a kólánál, mivel a dobozon feltüntetett összetételből ezekről is tudni lehet, mint tartalmaznak.

Azt is megjegyezte, hogy az interneten ezeknek az összetevőknek utána lehet nézni, és úgy véli, napi egy doboz probléma nélkül beleférhet.

A főorvos szerint nem az extremitásokból kell kiindulni, inkább el kell magyarázni a gyerekeknek, hogy 14 év alatt még nem ajánlott a fogyasztás, de 18 éves korig is legfeljebb egy doboz energiaital, ami 80 milligramm koffeinnek felel meg, még nem jár káros hatásokkal.

A marihuána legalizálásáról is szó esett a beszélgetés során, Zacher Gábor pedig hangsúlyozta, hogy ő sosem hangoztatta, hogy legalizálni kellene. Ugyanakkor azt is mondta, hogy valamilyen enyhítés nem ártana véleménye szerint. Rávilágított, hogy

először orvosi szinten lehetne beszélni legalizálásról, hiszen a növény ma már teljes mértékben ismert, és bizonyított, hogy jótékony orvosi hatásúak a benne található vegyületek.

Másodsorban a főorvos a dekriminalizálást tartaná fontosnak, mivel az éves szinten idehaza történő nyolcezer kábítószeres ügy fele a marihuánával kapcsolatos. Hozzátette, ezek jelentős része sem több annál, hogy valaki zsebében találnak belőle egy minimális mennyiséget.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×