eur:
393.7
usd:
356.2
bux:
72847.79
2024. szeptember 3. kedd Hilda
Nyitókép: Pixabay

Végre kiderült, lesz-e fehér karácsonyunk

Erősen szeles, de kora tavasziasan enyhe napok jönnek péntektől, szenteste napján délnyugaton közel lehet a 15 fok.

Eddig sem adtak túl sok bizakodást az előrejelzések a fehér karácsonyt illetően, mostanra pedig már egyre biztosabban kijelenthető, hogy a trend ezúttal sem törik meg, vagyis az ország nagy részén idén sem lesz fehér a karácsony – írja az Időkép.

Ennek az oka az előrejelzés szerint, hogy az Atlanti-óceán felől a hét második felében egymást érik majd a nyugatról kelet felé vonuló ciklonok, megerősödő nyugatias áramlással az évszakhoz képest jóval enyhébb, időnként nedves légtömegek érkeznek.

Pénteken, szombaton és vasárnap így gyakran lesz majd erős, viharos a nyugatias szél, és időszakos esőre, záporokra is számíthatunk, a télies hőmérsékleteknek pedig nyoma sem lesz. Éjjelente is csak kevés helyen fordulhat elő gyenge fagy, napközben pedig többfelél elérjük, meghaladjuk majd a 10 fokot, sőt délnyugaton vasárnap a 15 fokot is megközelíthetjük.

A hegyekben még meglévő hótakaró is várhatóan elolvad az ünnepekre, így az ország nagy részén egyre inkább a nullához közelít a fehér karácsony esélye.

Címlapról ajánljuk
Bauer Bence: az AfD nem tud áttörni a politikai tűzfalon, a BSW viszont odakerült a kormányzás kapujába

Bauer Bence: az AfD nem tud áttörni a politikai tűzfalon, a BSW viszont odakerült a kormányzás kapujába

Bauer Bence, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézet igazgatója szerint a szövetségi kormányzat nem úgy értelmezte a tartományi választási eredményeket, hogy változtatnia kell a politikáján, hanem úgy, hogy azt csupán nem magyarázták el elég jól. Mindenesetre az AfD és az új BSW erősödése, különösen utóbbi lehetséges, CDU-val történő kormányzása jelentős ellentéteket hoz reflektorfénybe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Itt a fordulat: földbe állt az elmúlt napok magyar sztárrészvénye

Itt a fordulat: földbe állt az elmúlt napok magyar sztárrészvénye

Gazdasági információk tekintetében ma az Egyesült Államokban jön az ISM feldolgozóipari bmi, amelyet fontosnak tarthat majd a piac. Különösen a hét második fele hozhat majd nagyobb mozgásokat a piacokon, ugyanis az augusztusi amerikai munkaerőpiaci adatok fontos kérdésekre adhatnak választ a recesszióval kapcsolatban. Egyre rosszabb hangulatú kereskedést láthatunk az európai tőzsdéken, ami elsősorban annak tudható be, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést. Ennek hatására erősödni kezdett a jen, a részvénypiacokon pedig hangulatromlás látszik. A hazai tőzsdén is vannak izgalmak: reggel nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank árfolyama, később azonban jött a látványos visszaesés az elmúlt napok sztárpapírjánál.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×