Kárásztelek egy kis katolikus magyar falu a Szilágyságban, pezsgőkészítés jelentős mértékben a kommunizmus alatt futott fel a régióban - mesélte Bereczki Csaba, a pincészet szőlész-borásza az InfoRádiónak. Elmondása szerint Kárásztelek határában ekkor körülbelül olyan 300 hektár szőlőterület volt, és már akkor az egyik fő beszállítója volt a Somlyai pezsgőgyárak. A privatizáció után ezek a szőlőterületek lényegében megszűntek, ám a 2000-es évek elején látogatott ide a néhai Gál Tibor, híres egri borász. Elmondása szerint ő volt az, aki megálmodta ezt a pezsgőpincészetet
Bereczki Csaba elmondta, Kárásztelek hűvös vidéknek számít; mint megfogalmazta, nagyon különös ez a terroir. Mint mondta,
a területnek ezt a részét nevezik "kristály szigetnek" is a különleges, csillámpalás talaj miatt. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a vidék ideális legyen szőlőtermesztésre.
Úgy fogalmazott, óriási előny, hogy a pincészet a kezdetektől fogva a hagyományos pezsgőkészítésre lett megépítve és felszerelve. Valamint azt is kiemelte, hogy az üzem a terület kellős közepén helyezkedik el, így nagyon gyors a feldolgozás, a leszüretelt szőlő legfeljebb fél órán belül bekerül feldolgozásra.
Az évek óta tartó sikersorozat titkát ugyan nem tudta megfogalmazni, de számára is meglepetés volt, hogy 2017-ben már az első pezsgőjükkel ezüstérmet nyertek a Pezsgő Világbajnokságon. Hozzátette, azóta is minden évben begyűjtenek valamilyen díjat.Mostanra több aranyérmet is nyertek, de szinte minden tételükkel hazahoztak valamilyen elismerést.
A legnagyobb eredménynek mégis az ideit tartja, mikor kategóriagyőztes lett a 2017-es, évjáratos Blanc de Blancs pezsgőjük.
Mint mondta, ez egy hatvan hónapon át, seprős érleléssel készülő ital. Hozzátette, ez a legnagyobb elismerés, amit a pincészettel eddig elértek a pezsgők világában. Úgy fogalmazott, még mindig kicsit álomszerű az egész, próbálnak két lábbal a földön maradni és haladni előre. Ugyanakkor kifejezte, hogy mindez hatalmas felelősség is, de úgy véli, az évről-évre hazahozott díjak arra utalnak, hogy valamit jól csinálnak.