eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Pixabay

Újra felbukkant Magyarországon a titokzatos jávorszarvas – videó

Ezúttal Záhony közelében készült egyértelmű videofelvétel a ritkaságról.

Egy újabb felvétel került fel a közösségi oldalakra a hazánkban kóborló jávorszarvasról. Itt már pontosan kivehető, hogy a kora reggeli órákban Kisvárdáról Záhony felé tartott a különleges szarvasfajta.

Két betegszállító a mándoki gyermekotthon betegeit vitte haza, amikor Záhony és Zsurk között megpillantottak egy állatot. Először azt hitték, hogy egy elszabadult ló, és amikor megálltak, akkor látták, hogy egy fiatal jávorszarvasbika van előttük. Ekkor kezdték el videózni a nagytestű, körülbelül 300 kilogrammos szarvast – írja az agrojager.hu.

A bika sokáig előttük szaladt az úton, majd egy napraforgó tarlóra váltott át és lassan eltűnt. Vélhetően ugyanazt az egyedet sikerült levideózni, amit szeptember végén láttak a Bodrogközben.

Mivel az ukrán határ a megfigyelés helyétől alig pár száz méterre helyezkedik el és azon a szakaszon a Tisza az államhatár, a bika valószínűleg elhagyta Magyarország területét.

Utoljára 1989-ben tévedt jávorszarvas Magyarországra, amit a vadászok akkor elejtettek, a mostani törvények szerint Magyarországon tilos kilőni.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×