eur:
387.83
usd:
357.67
bux:
68266.3
2024. május 17. péntek Paszkál
Láncokba fejlődő zivatarfelhő, vagyis szupercella Hajdúszoboszló közeléből fotózva 2015. május 19-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Lesz itt minden - pénteki és hétvégi időjárási menetrend

A mérsékelt szó lehet a legjobb jelző a melegre és a napsütéses órák számára, de a felhőképződésre és a zivatarveszélyre inkább az erőteljes jelző illik.

Pénteken általában erősen felhős, napközben egyre inkább gomolyfelhős időre kell számítani, jellemzően kevés napsütéssel. Sok helyen akár többször is kialakulhat zápor, zivatar, utóbbiakat továbbra is elsősorban felhőszakadás kísérheti. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szombaton az erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütésre is számítani lehet, de több helyen előfordul záporeső, zivatar. Általában mérsékelt lesz az északi, északkeleti szél, csak zivatar térségében lehetnek erős lökések. A minimum-hőmérséklet 12 és 17, a csúcsérték 21 és 26 fok között alakul.

Vasárnap az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett az ország nagy részén több órára kisüthet a nap. Több helyen előfordulhat záporeső, zivatar, nagyobb számban az ország déli, délkeleti felén. Az északi, északkeleti szél sokfelé megerősödik, hajnalban 12-17, délután 21-26 fok valószínű.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Erősen bírálta Magyarországot Mitch McConnell, a szenátus republikánus vezetője a felső házban tartott beszédében. A prominens amerikai jobboldali vezető aggodalmát fejezte ki Kína növekvő befolyása miatt a NATO-ban, amelyet Magyarországon keresztül érvényesít. Ezzel egyidőben bírálta a Demokrata Pártot is, amely szerinte nem elég pragmatikus a szövetségesekkel folytatott diplomáciai tárgyalásokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×