eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
esőő zápor zivatar időjárás esernyő
Nyitókép: Pixabay

Első- és másodfokú riasztások, vasárnapig esők jönnek - térképes előrejelzés

Csapadékos lesz a hétvége: pénteken országos esőre kell számítani, szombaton és vasárnap pedig inkább záporok, zivatarok várhatók.

Pénteken döntően erősen felhős vagy borult idő várható: egy délnyugatról északkelet felé tartó csapadékzóna mentén tartós esőzésre kell számítani, amelynek súlypontja délutánra az ország északkeleti felére helyeződik át. Eközben dél felől vékonyodik, csökken a felhőzet, ami mögött záporok, zivatarok érkezhetnek. Kiadós mennyiségű csapadék főként az Észak-Dunántúlon várható. A változó irányú szél többfelé élénk, helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 8 és 13, míg másutt 14 és 21 fok között alakul - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből.

Zivatar miatt elsőfokú figyelmeztetéseket adtak ki hét keleti, délkeleti megyére. Itt elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, valamint

jégeső előfordulhat.

Nagy mennyiségű eső miatt észak-nyugati megyékben van másod-, illetve elsőfokú figyelmeztetés. A narancssárgával jelölt területeken 24 óra alatt több mint 30 mm csapadék hullhat, de akár 50 mm-re is készülni kell. A citromsárga megyékben 24 óra alatt több mint 20 mm csapadékra számítanak a szakemberek.

Szombaton általában közepesen vagy erősen felhős időre van kilátás. A Nyugat-Dunántúlon valószínű vastagabb, összefüggőbb felhőzet, máshol több-kevesebb napsütés is lehet. Összességében több helyen előfordulhat záporeső, helyenként zivatar. Néhol időnként megélénkül a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet általában 1 és 6, a maximum 12 és 17 fok között alakul.

Vasárnap nagyrészt közepesen vagy erősen felhős idő valószínű, szórványosan előfordulhat záporeső, helyenként zivatar. Sokfelé megélénkül, néhol időnként megerősödhet az északi, északkeleti szél. A minimum általában 0 és plusz 7, a csúcsérték 13 és 20 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×