eur:
396.33
usd:
370.94
bux:
70960.45
2024. június 26. szerda János, Pál
Nyitókép: Pixabay

Ismét szöges kolbászt szórtak szét, veszélyben a kutyák

Ez a sokadik ilyen eset az egyik legnagyobb budapesti erdőben.

A Péterhalmi erdő Facebook-oldalán tettek közzé egy figyelmeztetést arról, hogy valaki ismét szöges kolbászokat szórt szét a területen, legutóbb a Hargita téren és a Béke tér környékén is találtak a kolbászokból - vette észre a Blikk.

A kutyatulajdonosok rettegnek, mert ha egy kutya felnyal egy ilyen "csalit", a gazdájának – ha nem veszi észre – jó eséllyel számolnia kell azzal, hogy a kis kedvenc kínok között pusztul el. Az ügyben a lap szerint a rendőrség is nyomoz, az állatkínzó évekre börtönbe kerülhet.

A kutyatartók és a "nem kutyások" vitája már hosszabb ideje tart, egy időben a kutyások közül valaki durva hangvételű szórólapokkal üzent a négylábúakat veszélyeztető elkövetőnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
Brüsszeli figyelmeztetés: Magyarország súlyos kihívásokkal küzd

Brüsszeli figyelmeztetés: Magyarország súlyos kihívásokkal küzd

Magyarország strukturális problémákkal küzd, amely jól látszott a gazdasági teljesítmény heves kilengéseiben is. Továbbra is aggodalomra ad okot a korrupcióellenes keretrendszer és a jogalkotás minősége, ami negatív hatással van az üzleti környezetre. Mindezek, kiegészítve a szelektív ágazati különadókkal és állami támogatásokkal együttesen csökkentették a versenyt. Ezeken túl a helyreállítási források elvesztésének kockázata is fenyegeti a magyar gazdaságot – többek között ezek olvashatók ki az Európai Bizottság friss konvergenciajelentéséből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×