eur:
393.65
usd:
364.51
bux:
71909.91
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Transparent umbrella under heavy rain against water drops splash background. Rainy weather concept.
Nyitókép: Julia_Sudnitskaya/Getty Images

Vasárnapi időjárás: régen látott vendég érkezik

Vége a napos, hideg időnek, jönnek a felhők, ráadásul esővel.

Vasárnap észak felől fokozatosan megvastagszik a felhőtakaró, és estétől elszórtan kisebb csapadékra is lehet számítani: általában esőre, záporra, északkeleten, keleten vegyes halmazállapotra. Az éjszaka második felében szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet, és vasárnap – miközben mindenütt megszűnik a csapadék – egyre többfelé naposra fordul az idő.

Egyre nagyobb területen kísérik élénk, néhol erős lökések a nyugatias szelet, amely éjjel északnyugatira, majd reggeltől északira fordul.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 5 és 11 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában

Anticiklonális hatások dominálnak a kontinens délnyugati felén, ahol általában sokat süt a nap, a hajnali, reggeli köd, rétegfelhőzet is már egyre kevesebb helyen jellemző.

A hatalmas kiterjedésű magasnyomástól északra és keletre légköri frontok vonulnak. Nyomukban sokfelé megerősödik a szél, és időnként vegyes halmazállapotú csapadék is előfordul.

A következő 36 órában a Kárpát-medence átmenetileg az anticiklon peremére kerül, és egy meleg-, majd egy hidegfront is eléri a térséget. A frontok hatására jelentősen szelídül az éjszakai lehűlés.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Tovább drágult sokak kedvenc élelmiszere

Tovább drágult sokak kedvenc élelmiszere

2024 májusában a kakaó és a csokoládépor fogyasztói ára az Európai Unióban mintegy 6,3 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban, az árnövekedés üteme azonban már láthatóan lassul. A rendkívüli drágulás hátterében több tényező áll, amelyek közül néhány már hosszabb ideje befolyásolja a piacot - derült ki az Eurostat friss adataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×