eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Egy drága német autótípusnak tekerik vissza leggyakrabban az óráját

A használtautó-piacon gyakran elkövetett visszaélés a kilométeróra-számláló visszaállítása.

Az autótörténeti adatokat gyűjtő carVertical tanulmánya arról szól, melyik autótípusok a leginkább érintettek a kilométeróra-számláló visszaállításában. A cég az elmúlt 12 hónapban 1,11 millió autótörténeti jelentést elemzett mintegy 24 piacon, lefedve ezzel az Egyesült Államokat és Európa nagy részét. Ennek alapján kiderült, hogy a leggyakrabban az Audi A8-asok kilométeróráját tekerik vissza – írja a hvg.hu.

A platformon ellenőrzött autók 30,6 százalékának volt hamisított futásteljesítménye, vagyis

minden harmadik használt Audi A8-as óráját manipulálták.

A német prémium autókat nagy mértékben érinti ez a csalás, mert ezeknél éri meg leginkább: drágábbak és magasabb a profit rajtuk egy kedvezőbbnek látszó óraállással.

Mára érdemes vigyázni a hibridekkel és az elektromos autókkal is, mert a növekvő népszerűségük miatt ezeknél is egyre gyakoribb a futásteljesítmény-csalás. A Volkswagen Jetta a hibrid változatának kilométeróráját például nagyobb számban tekerik vissza, mint a dízel-, vagy benzin üzemelésű járművekét.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×