eur:
395.84
usd:
369.22
bux:
72001.17
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: YouTube/BpiAutósok

Amikor autó és kamion jön szembe előzéskor a ködben - videón a hajmeresztő esetek

Ködös idő, felelőtlen manőverek.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ősszel, a ködös időszakban hatványozottan figyelniük kell a sofőröknek közlekedésnél, hiszen ködben sokkal nehezebb felmérni a többi, előzésnél a szemből érkező autó távolságát/sebességét. Erre jó tanulság egy két felvételből összevágott videó, amit a BpiAutosok.hu osztott meg.

Az elsőt egy Letenye felől a 7-es főúton Nagykanizsa irányába közlekedő autós fedélzeti kamerája rögzítette a minap. Azt írta, ő mindig a megengedett sebességgel haladt (hol 70-nel, hol 90-nel), és igencsak figyelte a tükröt. Így látta meg, hogy egy autós lendületből előzi őt, miközben szemből jön egy autó.

"Amikor már láttam, hogy hiába látja, akkor is “kierőszakolja” az előzést, félrehúzódással és fékezéssel segítettem azt."

A szemből érkező jármű sofőrje ugyanezt tette, szerencsére ott a kereszteződés miatt is volt hely lehúzódni, így a hatalmas sebességből és a veszélyes manőverből centik híján ugyan, de nem lett baleset.

A videó második felében egy 2021-es felvétel látható, a portál cikke szerint "elrettentésül". Ez a 86-os fűút Körmend-Szombathely szakaszán készült, szintén ködös időben. A Fiat sofőrje vélhetőleg teljesen vakon kezdett bele az előtte haladó autó előzésébe, ám szembe, pár méterre tőle egy kamion bukkant ki a ködből. Itt is csak hajszálon múlt a tragédia.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

A Mathias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója szerint már az első választási forduló után biztosra vehető, hogy Emmanuel Macron nem tud többséget alakítani a francia nemzetgyűlésben, egy esetleges koalíció létrejötte pedig egyrészt kétséges, másrészt törékeny lenne. Yann Caspar arról is beszélt az InfoRádióban, hogy erőszakos eseményektől tart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
A piac végül csak legyőzte Erdoğant: Törökországba visszatért a józan ész

A piac végül csak legyőzte Erdoğant: Törökországba visszatért a józan ész

Feladta a minden közgazdasági racionalitást mellőző kísérletét Erdoğan török elnök, amely szerint a magas infláció ellen alacsony kamatokkal lehet harcolni. Újraválasztása után egykori Wall Street-i bankárokat ültetett a jegybank és a pénzügyminisztérum élére, és szabad kezet adott nekik a korábbi gazdaságpolitikai hibák kijavítására. A gazdaságpolitika döntéshozói nagy lendülettel álltak munkába, és a piac ezt látványosan díjazza. Ám az is látszik, hogy a bizalom nem állt helyre a török vezetés kapcsán, a kockázatokat nem is szabad alábecsülni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×