eur:
392.38
usd:
362.4
bux:
71992.16
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Pixabay

Furcsa bejegyzések jelentek meg a Facebook felhasználóinak hírfolyamában

Más közösségi oldalakon, közte a Twitteren is értetlenkednek a felhasználók azon, hogy miért kerültek eléjük vadidegenek által hírességek oldalára írt bejegyzések.

Kora reggel óta jelentkezik a probléma egyes felhasználóknál, mellyel kapcsolatosan a Meta, a Facebook anyacége mindössze annyit reagált: tudnak a problémáról és dolgoznak a megoldáson.

A DownDetector, egy weboldalak helyes működésével kapcsolatos oldal 2500 felhasználótól kapott értesítést a furcsa problémáról – írja a Sky News.

"Miért van tele a hírfolyamom vadidegenek celebekhez írott bejegyzéseivel?" – kérdezte egy felhasználó a Twitteren. "Facebook, minden oké, tesó?" – kérdezte egy másik.

Úgy tűnik, hogy miután bárki posztol egy híresség oldalára, az adott hírességet követő össze felhasználó is megkapja a bejegyzést hírfolyamába.

Normál esetben ezeket algoritmus szűri ki, most viszont ezek a bejegyzések a barátok posztjai előtt jelennek meg az oldalon.

"Tisztában vagyunk vele, hogy néhány embernek gondjai vannak a Facebook-csatornával. Azon dolgozunk, hogy a dolgok a lehető leggyorsabban visszaálljanak a normális kerékvágásba, és elnézést kérünk a kellemetlenségekért" – reagált a Meta.

A probléma által érintett felhasználók az Egyesült Királyság, Spanyolország, Kanada, Mexikó, Olaszország, Franciaország, USA, Lengyelország és Ausztrália állampolgárai. Sokan megpróbáltak hasznot húzni a hibából: saját vállalkozásukat vagy más érdeklődési körüket igyekeztek azzal népszerűsíteni, hogy hírességek oldalaira posztoltak arról.

A hibát szerda délutánra elhárították.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyal majd. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×