eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pixabay

Megérkeznek a felhők, de hol lesz belőlük csapadék? - Előrejelzés

Egy hidegörvény érkezik kelet felől, erőteljes-gomolyfelhő képződésre és elszórtan záporok, zivatarok kialakulására számíthatunk csütörtökön.

Csütörtökön a sok napsütés mellett egyre többfelé erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, illetve fátyolfelhőzet is lesz felettünk. Délután elsősorban az Északi-középhegységben, valamint az Észak-Alföldön, estefelé már a középső és északnyugati tájakon is várható zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél ismét többfelé megélénkül, elsősorban az északkeleti megyékben továbbra is lehetnek erős széllökések, valamint zivatarok környezetében is megerősödhet, sőt átmenetileg viharossá is fokozódhat a szél. A csúcshőmérséklet általában 24 és 30 fok között valószínű, várhatóan az északkeleti tájakon lesz a hűvöseb - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Többfelé megélénkül az északkeleti szél, zivatar térségében erős, esetleg viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 8 és 17, a maximum 24 és 31 fok között várható, nyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb idő.

Se a szombat, se a vasárnap nem ígér felhőtlen időt. A maximumok 29-30 fok körül alakulnak majd. Keleten is lehet valamennyi csapadék.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×