eur:
396.79
usd:
359.55
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám
Palackozott, jéghideg vízzel hűsíti magát egy lány a Római strandfürdőben 2021. június 29-én. A tartós hőség veszélye miatt több megyére harmadfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Nem dőlt meg a hőségrekord

Országszerte több helyen is regisztráltak 39 fok feletti értékeket.

Pénteken 40 Celsius-fok feletti csúcsértékkel tetőzött a kánikula, de a napi országos melegrekord most nem dőlt meg - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A július elsejei országos melegrekord továbbra is 41,3 fok, ezt 1950-ben Csongrádon mérték.

Pénteken országszerte több helyen is regisztráltak 39 fok feletti értékeket. A legmagasabb hőmérsékletet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Mezőkövesd, víztározó állomáson mérték, ott 40,1 fokig melegedett fel a levegő.

Az előrejelzés szerint az érkező hidegfront nyomán pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, de keleten így is több helyen 35 fok felett alakul a csúcsérték. A hétvégén többfelé várhatók záporok, néhol heves zivatarok is.

A következő napokban viszont ismét melegszik a levegő, hétfőn ismét 39 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Az országos tisztifőorvos jövő hétfő éjfélig hosszabbította meg a hétfő óta tartó, eredetileg csütörtök éjfélig elrendelt legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×