Infostart.hu
eur:
382
usd:
327.96
bux:
109296.08
2025. december 5. péntek Vilma
Nyitókép: Pexels.com

Melegebb jégkrémekkel próbálkoznak – Van, aki forrón szereti?

Fő cél a zöldebb működés, de a langyosabb jégkrémek viselkedése is érdekes lehet.

Az Unilever számos jégkrém márkát birtokol, Magyarországon ezek közül valószínűleg a Magnum lehet a leginkább ismert, de a Ben & Jerry neve is biztos sokak számára ismerősen cseng. A vállalat mindenesetre a jégkrémek területén most új kísérletbe kezd, melynek keretében a hideg édességeket az eddigi mínusz 18 fokos hőmérséklet helyett mínusz 12 fokon tárolnák az üzletekben és a kiskereskedőknél – írja a CNBC cikke nyomán a vg.hu.

Az óriáscég a lépéstől az üvegházhatású gázok kibocsátásának egységenként 20 és 30 százalék közötti csökkenését várja. A tesztet elsőként Németországban és Indonéziában hajtanák végre.

Nem pusztán az energiafelhasználás érdekli a vállalatot, arra is kíváncsiak, hogy reagálnak a jégkrémek a magasabb hőmérsékletre. A cég szerint

a kiskereskedőknél található mélyhűtők adják a cég értékláncában bekövetkező kibocsátások mintegy 10 százalékát,

miközben az Unilever célja az, hogy 2039-re elérje a nettó zéró kibocsátást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.05. péntek, 18:00
Bódis László
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára, a Nemzeti Innovációs Ügynökség vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×