eur:
394.81
usd:
367.4
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pixabay

Rossz hírt kaptak a filmre fotózók

Óriási drágulás várható az analóg filmek terén.

Fujifilm friss előrejelzése szerint a fotófilmek ára még áprilisban 60 százalékkal drágul – írja a hvg.hu. De, írta erről a DPreview, drágulni fog a színes fotópapír, illetve azoknak a kémiai anyagoknak, vegyszereknek és kiegészítőknek az ára is feljebb kúszik majd, amiket a képkidolgozáshoz használnak. Ez esetben 10-20 százalékos árnövekedés várható, már májustól.

A fotózással foglalkozó szakmai híroldal szerint az egyes szolgáltatások árában is jelentős változás állhat be, noha azt még nem tudni, hogy pontosan milyen esetekben. A növekedés itt viszont akár 94 százalékos is lehet.

A Fujifilm a nyersanyagok és a szállítási költségek emelkedésével magyarázza a kikerülhetetlen drágulást, illetve azzal, hogy sok termék iránt jelentősen csökkent a kereslet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×